Лидија Кљајић / - фото: ДПС
15/03/2022 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кљајић: Зауставићемо исељавање младих; Свиjетла будућност Берана биће креирана супериорним политикама ДПС

Никада више се не смиjе дозволити да политика буде испред струке, нити се смиjе дозволити да они људи коjи немаjу знања буду на челу институциjа и на челу здравственог система Црне Горе, казао је Ераковић

Jуче jе у Беранама листа „Да, за Беране и Црну Гору“ одржала трибину о здравству на коjоj су учествовали потпредсjедник ДПС и посланик у Скупштини Црне Горе др Jевто Ераковић и носитељка листе, посланица др Лидиjа Кљаjић, саопштено је из Демократске партије социјалиста.

На почетку свог излагања др Ераковић jе саопштио да jе оно што jе урађено у Црноj Гори у претходном периоду након парламентарних избора 30. августа, оставило броjне посљедице на нашу државу, те да jе jедно од наjтрагичниjих посљедица управо катастрофално стање у коjем се данас налази црногорски здравствени систем.

- Они коjи су одговорни за такво стање ниjесу доктори, нити медицинске сестре, техничари и остали здравствени и нездравствени радници коjи се налазе у здравственом систему и коjи из дана у дан, надљудским напорима покушаваjу да надомjесте грешке коjе се догађаjу у здравственом систему, него су одговорни доносиоци и креатори здравствених политика у Црноj Гори - рекао jе Ераковић.

image

Јефто Ераковић

- фото: ДПС

Он jе указао на чињеницу да након доласка нових људи на чело институциjа као што jе Министарство здравља, Клинички центар Црне Горе, ниjе реализован нити jедан проjекат, а да исти ниjе припремљен у вриjеме претходне власти, или да иста ниjе обезбиjедила средства за његову реализациjу.

- Оно што смо доживjели у здравственом систему, и чему сви свjедочимо, jесте jедан незапамћени реваншизам према људима коjи су друге политичке ориjентациjе, људима коjи су друге вjере, као и људима коjи другачиjе мисле у односу на њих - саопштио jе Ераковић.

Он jе на краjу поручио да се никада више не смиjе дозволити да политика буде испред струке, нити да се смиjе дозволити да они људи коjи немаjу знања, да буду на челу институциjа и да буду на челу здравственог система Црне Горе.

image

ДПС Беране

- фото: ДПС

- Могу да се миjењаjу партиjе, могу да се миjењаjу власти али ово што нас jе задесило у претходном периоду више никада не смиjемо да дозволимо - закључио jе потпредсjедник ДПС.

Носитељка листе „Да, за Беране и Црну Гору“ посланица Лидиjа Кљаjић у свом обраћању присутнима констатовала jе да jе Беране град у коjем jе незапосленост већа од 50%, те да то у коначном доводи до тога да се младост Берана све више исељава.

- Нашом мудром политиком ми желимо да таj тренд зауставимо. Ми желимо да зауставимо исељавање. Оно у шта сам jа сигурна и у шта вjеруjем то jе свиjетла будућност коjа ће бити креирана супериорном политиком Демократске партиjе социjалисте jер у нашоj партиjи су такви људи, супериорни, са идеjом, са визиjом. Прави броj jе броj седам и прави мото jе ,,Да, за Беране и Црну Гору" 27. марта - поручила jе  Лидиjа Кљаjић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 12:03