/ - фото: лого ДПС-а
27/04/2022 u 10:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Клуб одборника ДПС Андриjевица: Локална власт потврдила да jе радила супротно закону

Сумњу у незаконит рад додатно подрива и чињеница да су за вриjеме њиховог мандата у органима локалне управе и предузећима чиjи jе оснивач Општина, без систематизациjе радних мjеста запослено око 80 људи

Недавно одржана сjедница Скупштине општине Андриjевица обjелоданила jе нове пропусте у раду локалне власти, поручили су из Клуб одборника ДПС Андриjевица.

- Наиме, у току расправе о завршном рачуну буџета Општине Андриjевица за 2021. годину, инсистирали смо на провjери вjеродостоjности информациjе да су средства из капиталног буџета пребацана у оперативни буџет и трошена на зараде запослених, на шта смо од челника Општине добили потврдан одговор. Стога, позивамо надлежне институциjе да испитаjу неправилности у раду локалне самоуправе, коjа очигледно свjесно крши законе - истакли су Клуба одборника ДПС Андријевица. 

Према њиховим ријечима, сумњу у незаконит рад додатно подрива и чињеница да су за ово кратко вриjеме њиховог мандата у органима локалне управе и предузећима чиjи jе оснивач Општина, без систематизациjе радних мjеста, без сагласности ресорног министарства, запослено око 80 људи, чиме jе како су рекли, додатно, на незаконит начин, оптерећен буџет Општине.

- Сва оваква неодговорна и недомаћинска поступања локалне власти довела су до тога да се новац опредиjелjен за проjекте, коjим jе требало обезбиjедити услове за болjи живот грађана у Андриjевици, троше на зараде пренагомиланог кадра коjи не служи сврси - казали су из Клуба одборника ДПС Андријевица. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:12