Knežević / Foto: IVAN PETROVIć IPE
04/03/2023 u 13:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Abazović ima priliku do 16. marta za dogovor o formiranju vlade

Nije do nas. Mi smo u toj Vladi pristali da imamo tri ministarstva od 20, a imamo 21 poslanika, a većina je 41. Ne znam šta još treba da uradi DF, osim da se samospalimo, kazao je on

Premijer Dritan Abazović ima priliku do 16. marta za dogovor o formiranju 44. vlade, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta i Milan Knežević. On je u intervjuu za jednu beogradsku televiziju kazao da je siguran da je nemoguće da Milo Đukanović bude ponovo izabran za predsjednika.

- Mi smo imali dogovor sa Dritanom Abazovićem da formiramo 44. Vladu koja je trebalo da broji 20 ministarstava, a za mandatara izabrali smo Miodraga Lekića. Međutim, Dritan Abazović je bio odlučan da ne ispoštuje taj dogovor jer je bio nezadovoljan činjenicom da će doći do određenih kadrovskih promjena u toj Vladi i onda je 4. januara odustao od realizacije tog dogovora, kazao je Knežević.

On je dodao da Abazović i dalje ima priliku da se do 16. marta napravi dogovor.

- Nije do nas. Mi smo u toj Vladi pristali da imamo tri ministarstva od 20, a imamo 21 poslanika, a većina je 41. Ne znam šta još treba da uradi DF, osim da se samospalimo, kazao je on.

Naveo je da je siguran da je nemoguće da milo Đukanović bude ponovo izabran za predsjednika.

- To je pokazao i 30. avgust 2020. godine, kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:08