Милан Кнежевић / - Архива
01/10/2022 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević će tražiti saslušanja zbog protjerivanja ruskih diplomata i zabrane ulaska u zemlju Božoviću

Imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja, onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatram za svoju dužnost, da zakazivanjem sjednice Odbora dobijemo informacije o navedenim slučajevima, kazao je Knežević

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević zakazaće sjednicu tog skupštinskog tijela, povodm, kako je saopštio, nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner MVP-a, zabrane ulaska "ambasadora Srbije u Crnu Goru i još dvadeset osmoro stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata, uz konfuzne i kontroverzne informacije koje dolaze od strane zvaničnih organa Vlade i SDT-a, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države".

On je najavio da će na sjednici predložiti saslušanje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića, ministra odbrane Raška Konjevića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, v.d. direktora ANB- a Save Kentere, v.d. VDT- a Maje Jovanović i GST- a Vladimira Novovića.

- Imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja, onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatram za svoju dužnost, da zakazivanjem sjednice Odbora dobijemo informacije o navedenim slučajevima. Bez namjere da sa pozicije predsjednika Odbora saopštavam političke stavove, dok ne obavimo kontrolno saslušanje, ipak moram primijetiti da ovoliko nelogičnosti koje saopštavaju predstavnici državnih organa, najbolje govori o tome da su za rasulo u bezbjednosnom sektoru upravo najodgovorniji oni koji upravljaju njime. I da je njihov najveći bezbjednosni uspjeh što se dosad nisu poubijali na sjednicama Vlade - saopštio je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:48