Мартиновић  / Фото: Лазар Ружић
18/07/2021 u 21:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић Демократама: Закаснили сте за Велику; Мартиновић: Нема потребе за нападима

Оваква резолуција није подношена раније, тврди потпредсједник Демократа

Предложена Резолуција о геноциду у Пиви и Велици, коју је Демократска Црна Гора упутила у скупштинску процедуру, закашњела је иницијатива, оцијењено је из Демократског фронта (ДФ).

Из ДФ-а су за Телевизију Црне Горе (ТВЦГ) казали да предложена Резолуција “садржи елементе покајништва због усвајања Резолуције у Сребреници”.

Један од челника ДФ-а Милан Kнежевић за ту телевизују рекао је да се у том политичком савезу неће бавити никаквим иницијативама коалиционих партнера, док се не ријеши актуелна политичка криза.

image

Кнежевић

Фото: Срђан Бољевић

Из Демократске партије социјалиста казали су да ће се о предлогу Демократа изјаснити када се упознају са садржином Резолуције, а из Бошњачке странке су навели су да ће јасан став имати када то питање буде на дневном реду. 

Пошто је Кнежевић изнио свој став, на Твитеру се огласио потпредсједник Демократа Владимир Мартиновић који је казао да су Демократе поднијеле езолуцију као мјеру цивилизацијског односа и културе сјећања.- 

- Таква није подношена раније. Нисмо заборавили ни Пиву, ни Велику. Непотребно је да нас ико, не марећи за најважније - пијетет и истина о страдалницима, напада, заправо показујући своје право лице- поручио је Мартиновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:00