/ foto: lazar ružić
17/11/2022 u 22:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Đukanović prvo u Egiptu, sad u Dubaiju

Ja sam se prvi suprotstavio policajcima, a onda su kazali da sam ja pretukao policajce, i eto mene u zatvoru četiri mjeseca, kazao je Knežević

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je pozvao predsjednika države i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i njegove potpredsjednike da budu ti koji organizuju proteste pod sloganom "Ima nas“.

Knežević je naveo da poštuje građane koji prijavljuju skup.

"Moja poruka je da poštujem građane koji prijavljuju skup. Pojavili su se neki novi lideri, Vušurović, Mrvaljević… Oni su pokazali da mogu stati da brane svoje ideje sa kojima se ne slažem, za razliku od Đukanovića i tih tajkuna koji se kriju iza njihove ideje. Ja njima dajem ideju da stave šatorsko naselje i da blokiraju Podgoricu jer (Crnu Goru) napadaju Srbija i Rusija. Ali samo da sa njima bude i Milo Đukanović", kazao je Knežević za TV Adria.

Istakao je da se on prvi suprostavljao policajcima.

"Ja sam se prvi suprotstavio policajcima, a onda su kazali da sam ja pretukao policajce, i eto mene u zatvoru četiri mjeseca", kazao je Knežević.

Razlika između njih je, kako je naveo, što DF vjeruje u ideju.

"Ali Đukanović je prvi put u Egiptu, sad je u Dubaiju. Znam ja Đukanovića, on ne može da podnese da se ljubi i cmaka sa ljudima koji su na protestu. Zato imamo Vušurovića i Mrvaljevića. Ali ako stvarno vjeruju u to – onda mora protest da prijavi Đukanović“, kazao je Knežević.

Kako Knežević navodi DPS-u je valjala Rusija kada im je obezbijedila novac za nezavisnu Crnu Goru.

Dodao je i da DPS ignoriše poziv da se izglasaju sudije Ustavnog suda.

"Zbog toga ne mogu ni da se proglase izbori u Glavnom gradu, zbog pojedinih ustavnih žalbi. Time pokušavaju da zaustave transfer vlasti u tom gradu i drugim gradovima gdje smo pobijedili“, kazao je on.

Izlaz je, navodi Knežević, jednostavan, ako je DPS toliko zabrinut za Ustav, zbog kog navodno protestuje, nekad izaberu makar jednog sudiju Ustavnog suda.

"Ja pozivam DPS i njenog predsjednika da pokažu odgovornost i da učestvuju u razrješenju ove Ustavne krize. Što se nas tiče izjasnićemo se o Zakonu o predsjedniku“, istakao je Knežević.

Lider DNP-a ponavlja da taj Zakon nije ništa revolucionarno već da on prosto pojašnjava proces davanja mandata.

"Đukanović je Dritanu Abazoviću dao mandat na nos, iako nije znao da li uopšte ima podršku. Da ne govorimo o tome kako je dao mandat Dušku Markoviću ili Igoru Lukšiću“, kazao je Knežević.

Kako navodi, dovoljno je da izađe u Crnoj Gori „20-30 komita koji će da protestuju zbog svega što im se ne sviđa i da parališu državu“.

"Ali ne možemo mi to dopuštati. Mi danas upravo zbog toga imamo danas problem u Šavniku, a Vlada Zdravka Krivokapića je mogla to riješiti, ali tada su komite izašle na Bogetiće i odustalo se od toga", zaključio je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:40