Милан Кнежевић (фото: ДНП)) / - ФОТО: ДНП
07/04/2023 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Milatović da uvaži činjenicu da su ga glasali i oni za koje je Kosovo dio Srbije

Uz svo uvažavanje Brisela i Ljubljane meni se čini da je gospodin Jakov Milatović trebao da prvu posjetu obavi u Beogradu, a da onda opredjeljuje Brisel ili Ljubljanu, dodao je on

Moja očekivanja su da ipak u spoljnopolitičkom pravcu napravimo određene pomake, dominantno u odnosu sa Republikom Srbijom, jer mi nemamo bliže i bratske države nego što je Srbija, poručio je Milan Knežević, jedan od lidera DF-a i predsjednik DNP-a.

- Uz svo uvažavanje Brisela i Ljubljane meni se čini da je gospodin Jakov Milatović trebao da prvu posjetu obavi u Beogradu, a da onda opredjeljuje Brisel ili Ljubljanu. Ovako mi se čini da je Milatoviću svakim intervjuom koji daje Beograd biva sve dalja destinacija. Naravno, na njemu je da procjenjuje šta i kako, a na nama je da to kvalifikujemo, kritikujemo ili pohvaljujemo. Ako je simbolička posjetu Briselu trebalo da bude prva, onda je suštinska druga trebalo da bude Beograd. To je moje razmišljanje. Da sam ja u njegovoj poziciji ne bih se razmišljao nijednog trenutka, ne zato što treba da idem po instrukcije u Beograd već zato što smo mi upućeni jedni na druge, da je Srbija nama najbliža država, kazao je on, prenosi Adria Euronews.

Kako je dodao, „ako forsiramo ove regionalne inicijative jasno je da taj odnos sa Srbijom treba da bude sadržajniji i izraženiji i zato mislim da je veoma važno da u ovom spoljnopolitičkom dijelu, a što su nadležnosti predsjednika države napravi jedan značajan otklon od onoga što je Đukanović radio u prethodnom periodu“.

- Očekujem umjerenije tonove iz Podgorice u smislu da ne može se Srbija okrivljivati za sve ono loše što se dešava na unutrašnjem planu i spoljnopolitičkom. Očekujem da dođe do nekih približavanja stavova i nadam se da ako će da bude predsjednik svih građana Crne Gore Jakov Milatović mora da uvaži činjenicu, pošto sam ga i ja glasao. Recimo, mora da uvaži činjenicu da je ne priznajem tzv. Kosovo i da je meni ako ne bliži Beograd, a jeste bliži, nije mi dalji od Brisela ili od Ljubljane, Zagreba i Tirane i moraće da nađe neke umjerenije formulacije ukoliko očekuje da imamo saradnju u narednom periodu, poručio je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:57