/ - FOTO: SKRINšOT YT
17/01/2024 u 13:49 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Pozivam SDT da sasluša Mugošu, saopštila da je neki ambasador kupio presudu

Kažite ime i prezime čovjeka koji je kupio presudu na Apelacionom sudu. Kažite ime sudije koji je korumpiran na Apelacionom sudu, kazao je Knežević

Milan Knežević je na na Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu.kazao da je poraz što je Suzana Mugoša kandidat za Vrhovnog državnog tužioca i da je sreće da bi ona sada bila u zatvoru. 

(VIDEO) Mugoša poručila političarima: Niste tužioci i sudije, ne hapse se ljudi da bi ste sticali političke poene

Knežević je zatražio da  Mugoša kaže ko je taj koji je platio presudu Apelacionom sudu, kako ona tvrdi, za slučaj državni udar i da pojasni vezu sa Zoranom Lazovićem. 

- I ovo želim da čuje čitava crnogorska javnost. Istražni sudija Suzana Mugoša je danas saopštila da je neki ambasador na crnogorskom primorju kupio presudu na Apelacionom sudu - naglasio je on.

Mugoša je navela da nije ona podigla tužbu protiv njega  i da joj dira porodicu. Naglasila je da ne poznaje pripadnike Kavačkog klana. Ponovila je da sve što ima vezano za spornu presudu će saopštiti SDT-u.

-Moram da kažem da je ovo poraz crnogorskog parlamenta, što je ova gospođa uopšte kandidat za vrhovnog državnog tužioca, da je bilo sreće i pravne države. Ona bi sada bila u istražnom zatvoru zbog zloupotreba koja je vršila u postupku poznatom kao državni udar. E pošto ja tvrdim da nije sve radila časno i pošteno i za to postoje materijalni dokazi u vidu i prepiske sa Vesnom Medenicom, želim da je pitam kad se i koliko puta čula sa Vesnom Medenicom 12. i 13. marta 2019. godine nakon što su objavljeni snimci napravljen na mjerama tajnog nadzora, Saša Sindjelića, gdje tvrdi da je čitav postupak farsa i da je bio prinuđen pod uticajem specijalnog državnog tužilaštva da lažno optuži Andriju Mandića i mene da smo učestvovali u pokušaju stvaranja državnog udara - kazao je Knežević.

On je kazao da Vesna Medenica i Suzana Mugoša zaslužuju jedna drugu.

-  Dakle, postoje vjerodostojni dokazi da ste imali komunikaciju sa Vesnom Mdenicom vezano za slučaj držav udar, da ste se konsultovali sa njom i da smo u momentu kada su počele završne riječi, kada smo mi predali snimke Saše Sindjelića, vi nakon konsultacija sa Vesnom Mdenicom odlučili da odbijete naše dokaze koji se odnose na Sašu Sindjelića i na njegovo priznanje da je sve pod uticajem specijalnog državnog tužilaštva posebno Milivoje Katnića i Saše Čađenovića saopštavao neistinu - poručio je Knežević.

On je pitao zašto se pripadnic  klana interesuju odakle procurio s njima ako ne poznaju vašeg sina.

 - Onda poznaju vas, gospodin Mugoša. I vi dobro znate da imate veze sa ljudima koji su označeni kao pripadnici Kavačkog klana. I pitam vas da li je vaš sin zbog određenih veza sa kriminalnim strukturama bio prekomandovan u Danilovgrad? Pa ste dolazili u hotel Podgorica da molite Zorana Lazovića da vam ga vrati u Podgoricu i da se to više neće ponavljati. I to sve sa 14 godina. Dalje, vi ste ovdje dužni da objasnite crnogorskoj javnosti ko je kupio presudu na apelacionom sudu. Niste vi osoba koja je običan građanin. Vi ste, nažalost, još uvijek istražni sudija Višeg suda. Kad istražni sudija iz Višeg suda izađe sa stavom da je neko kupio presudu na apelacionom sudu, ako neće specijalno državno tužilaštvo da vas sasluša, onda ste vi dužni bili po službenoj dužnosti da pođete tamo i da date saznanja - naglasio je Knežević.

On je naglasio Mugoši da je zaslužila dugogodišnju robiju.

-  Kažite ime i prezime čovjeka koji je kupio presudu na Apelacionom sudu. Kažite ime sudije koji je korumpiran na Apelacionom sudu. Kažite kakve su vaše veze sa ekipom Lazović i Milović, pošto su li oni bili zainteresovani da kupe presudu na Apelacionom sudu. I kažite da li je tačno da ste molili Vesnu Medenicu da kod profesorice Milane Čabarkape završi tri predmeta za vašu čerku - pitao je Knežević.

On je kazao da je ona nedostojna sudske funkcije koju pokriva i da sve žene koje su bajračile sa Vesnom Medenicom treba da budu kažnjene.

- Vi ćete biti Vrhovni državni tužilac, kada se moja baba, koja je umrla 2007. digne iz groba- kazao je on Mugoši.

Sudija suzana Mugoša je Kneževiću kazala da je njegovo izlaganje ispod svakog nivoa.

- Zaista, ovako izlaganje poslanika Kneževića je ispod svakog nivoa. Mi nismo ovde došli lično da se obraćamo. Nije Suzana Mugoša donela dokaze. Vi ste u decembru rekli da  su dokazi iz BIA-e.  A o tome hoće li Suzana Mugoša biti okrivljena ili ne, nećete vi odlučivati - odgovorila je ona.

Mugoša je navela da ne poznaje Ljuba Milovića i pripadnike Kavačkog klana i Zorana Lazovića.

- Moj sin nije bio disciplinski kažnjen vezano za Danilovgrad, ali vi iznosite privatnost moga djeteta koje nema veze sa obavljanjem moga posla. Prestanite više da maltretirate moju djecu - odgovorila je između ostalog Mugoša.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:15