Милан Кнежевић / - фото: ДНП
31/05/2022 u 18:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић најавио протесте: Зећани желе оно што им припада, а не инвалидну општину

Он је казао да се иза иницијативе о самосталној општини Зета крије противзаконита и противправна одлука

Зета треба да добије статус самосталне општине, али то треба урадити на уставан начин, а не на штету грађана, саопштено је у емисији Пресс Плус са Рајком Раичевић на Адриа телевизији, у којој су учествовали предсједник ДНП-а Милан Кнежевић и шеф посланичког Клуба СНП-а Драган Ивановић.

Кнежевић је најавио могуће протесте, а Ивановић да ће СНП повући подршку предлогу закона, ако буде на уштрб интереса грађана Зете.

Кнежевић је казао да се иза иницијативе о самосталној општини Зета крије противзаконита и противправна одлука.

 - Колега Ивановић и не зна шта је потписао заједно са колегама из УРЕ, СДП-а, Бошњачке и наравно ДПС-а. Дакле, ради се о противуставном и противзаконитом предлогу закону о територијалној организацији, а све је то политика чији је дио био и одлагање избора, који су, такође, противуставно и противзаконито одложени за 23. октобар, навео је Кнежевић.

Ивановић је саопштио да је могуће повлачење иницијативе о самосталној општини Зета, уколико би она била на штету грађана.

- СНП неће подржати ниједну иницијативу која је на штету грађана Зете, па ни ову. СНП ни у ком случају неће гласати за то и повући ће иницијативу, ако није у интересу грађана, казао је Ивановић, додајући да мора да види и студију одрживости самосталне општине.

Кнежевић је најавио подношење амандмана на предложени закон иза којег су стали ДПС, СНП, УРА, СДП и Бошњачка странка.

- Уколико господин Ивановић не повуче потпис са предлога закона, ми ћемо да поднесемо амандмане. Понављам још једном - амандманима ћемо јасно дефинисати све што треба да припадне Зети и јасно ћемо дефинисати да грађани Зете имају право гласа и на овим изборима 23. октобра, као што су то право имали и грађани Малесије, казао је лидер ДНП.

Кнежевић је најавио и протесте грађана Зете, уколико не буду добили оно што им по свему припада.

- Јасно је да ће се Зећани побунити. Вјерујте, ово нема везе са политичком припадношћу. Сваки Зећанин ће вам рећи да желе оно што им припада, а не инвалидну општину, истакао је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:49