Душко Кнежевић / - DAN
22/10/2021 u 21:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Немам сигурност за повратак у Црну Гору, Катнић продужена рука хоботнице

Он jе за Портал РТЦГ казао да се ради о политички мотивисаним поступцима и од врха државе организованом прогону, све с циљем да му се, како наводи, противправно одузме имовина

Нова одлука Интерпола да остане при раниjем ставу и не разматра захтjев Црне Горе за ревизиjу првобитне одлуке за предсjедника Атлас групе Душка Кнежевића jе очекивана и за њега значаjна, истакао је Кнежевић за Портал РТЦГ.

Он jе казао да се ради о политички мотивисаним поступцима и од врха државе организованом прогону, све са циљем да му се, како наводи, противправно одузме имовина. Коментаришући случаj Деjана Перуничића и његовог брзог пуштања на слободу, и саслушање Блажа и Мила Ђукановића, Кнежевић jе истакао да jе специjални државни тужилац Миливоjе Катнић „потврдио да jе продужена рука хоботнице”.

– Мишљење Интерпола као угледне међународне институциjе ће сигурно имати утицаj на екстрадициони поступак коjи се по захтjеву тужилаштва Црне Горе води против мене у Великоj Британиjи, као и на арбитражни поступак коjи сам покренуо пред сталним Арбитражним судом у Хагу ради накнаде штете коjа се процjењуjе на износ од 700 милиона еура – казао jе Кнежевић за РТЦГ Портал.

Кнежевић је истакао и да након позива Катнића да се врати у Црну Гору, не размишља о томе, јер није повучена национална потјерница за њим, те да свакако живот са породицом планира у иностранству.

- Колико jе Миливоjе Катнић „принципиjелан” видjели смо и ових дана, у случаjу Деjана Перуничића и његовог брзог пуштања на слободу, или саслушања Блажа и Мила Ђукановића, чиме jе само потврдио да jе продужена рука хоботнице. Немам никакве сигурности за повратак у Црну Гору. Катнић ниjе повукао националну потjерницу за мном, а „обећава” ми слободу. Црна Гора ниjе jош слободна земља. Остаjем овдjе, да борбу водим по међународним судовима, а планирао сам да живот са породицом проводим у иностранству – поручио је Кнежевић.

Из СДТ-а је раније саопштено да jе Комисиjа за контролу ИНТЕРПОЛ-ових списа, у случаjу против Кнежевића, одлучила да, у овоj фази, нема основа за разматрање захтjева НБЦ Црне Горе за ревизиjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 23:57