Milan Knežević / - PORTAL DAN
26/01/2023 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Obnovimo parlamentarnu većinu i izaberimo novu vladu

On je naveo da je DF već skupio 10 hiljada potpisa za svog kandidata za predsjednika države i istakao da će Andrija Mandić biti njihov kandidat ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović

Jedan od lidera i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević ponudio je da se sazove nova sjednica, obnovi parlamentarna većina i izabere nova vlada.

- Da se zajednički danas ili sjutra dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu. Da prva tačka dnevnog reda bude izbor nove Vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi, poručio je Knežević u emisiji Načisto na TV Vijesti.

On je naveo da je DF već skupio 10 hiljada potpisa za svog kandidata za predsjednika države i istzakao da će Andrija Mandić biti njihov kandidat ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović.

Kazao je i da neće skraćivati mandat Skupštini zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS), pa  poziva Demokrate, Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da se koliko danas dogovore o sazivanju vanredne sjednice parlamenta, na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

- Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi, kazao je on.

Knežević je kazao da on trenutno nije u igri kao mogući kandidat za predsjednika.

- DF svakako ima kandidata, ja znam njegovo ime. Da smo mi već prikupili deset hiljada potpisa iako je potrebno osam hiljada 101, da ćemo te potpise sortirati već u ponedjeljak. Vjerujem da će naš kandidat sigurno ući u drugi krug i da će se tamo naći sa kandidatom DPS-a, ko god to bio, a sve mi se čini u ovom trenutku biti Milo Đukanović, naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:35