Milan Knežević / - FOTO: ALFA CENTAR
08/11/2023 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Knežević: Od Spajića nisam čuo da hoće da proda EPCG

Koalicija Za budućnost Crne Gore je izričito protiv prodaje nacionalnih resura

K, a od premijera Milojka Spajića nisam do sad čuo da će se Elektroprivreda prodavati, kazao je jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević u gostovanju na A plus televiziji.

- Zaista moram da budem iskren: od Spajića i svih ostalih funkcionera Evropa sad to nisam čuo, niti sam čuo da ćemo se zaduživati kako bi se povećale plate i penzij - poručio je Knežević.

Ponovio je da je ZBCG u svom koalicionom sporazumu bila kategorična da nema prodaje nacionalnih resursa.

- Tradicionalan sam što se tiče ekonomije. Nema prodaje nacionalnih resursa i od toga se ne mogu finansirati nikakvi programi, pa ni Evropa sad - zaključio je Knežević.

Knežević je u emisiji "Klub A plus" kazao da najava da će bivši premijer Duško Marković da osnuje novu partiju znači kompletno rasulo DPS-a.

- Marković je malo zakasnio sa osnivanjem stranke. Godinama je bio šef udbe, a sada govori o građanskom bloku i evropskim integracijama. Mislim da je zakasnio malo sa osnivanjem stranke, to se radi prije izbora. On je u DPS-u totalno marginalizovan, isključen je čak iz glavnog odbora. DPS je u ozbiljnim problemima, a Marković će vjerovatno odlučiti da napravi koaliciju sa Raškom Konjevićem - smatra Knežević.

Govoreći o popisu kazao je da ne vidi razlog zašto bi se isti održao na proljeće 2024. godine.

- Popis je zakonska obaveza i trebao je da se održi još prije dvije godine. Nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem bilo je različitih izjava od Damira Šehovića, Fatmira Đeke, ali na to smo već i navikli - kazao je Knežević u emisiji "Klub A plus".

Podsjetio je da su ranije popise, kako tvrdi, sprovodili DPS i njihovi koalicioni partneri.

- Tad popis od nas niko nije bojkotovao. DPS popis sada targetira kao nešto antiustavno. Mislio sam da tamo ima ozbiljnih ljudi, a sad mi liče na putare koji se iznenade kad padne snijeg u januaru. Ne vidim zašto se od popisa pravi deseta ofanziva i odbrana Crne Gore i svi ti narativi ugroženosti koje slušamo od 2020. godine - dodao je Knežević.

Govoreći o DPS poslanicima u Skupštini Crne Gore, Knežević je kazao da su nekadašnji poslanici Mevludin Nuhodžić, Obrad Mišo Stanišić i ostali sami "Aristoteli i Sorbona" za današnje mlade poslanike ove partije.

- Vidjeli ste njihov performans u Skupštini. Stavili su crne marame na mikrofone i napravili Čepurke od njihovih poslaničkih klupa. Time samo pokazuju svoju nemoć i žele da skrenu temu sa korupcije i kriminala kojima su bestragali ovu zemlju. Vjerujte da ih poznajem odlično. Pričaju o četničkim vojvodama, a više je potomaka četnika u Klubu DPS-a i više je šubara u njihovim kućama, nego u Muzeju Draže Mihailovića u Beogradu - kazao je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:14