Милан Кнежевић / - Архива
07/05/2022 u 21:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић оштро поручио: Раскринкаћу Сава Кентеру

Саво Kентера није кандидат Дритана Абазовића већ Ранка Kривокапића, тврди Кнежевић

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Kнежевић поручио је вечерас да је избор Сава Кентере за шефа АНБ-а само доказ да је Црна Гора протекторат.

Он је на Телевизији Прва у емисији "Слободна зона" казао да је Kентера регистровани агент ЦИА.

- Сви они који су кукали да ће се Црна Гора вратити у оне источне кругове и да ће нас Београд окупирати, морају да знају да је Kентера симбол ДПС политике и да је умрежен са западним службама и то није крио. На сваки могући начин ћу раскринкавати лик Сава Kентере- казао је он.

Најавио је да ће следеће седмице имати прес конференцију и путем јавности питати да ли је Kентера човјек који може водити АНБ.

- Саво Kентера није кандидат Дритана Абазовића већ Ранка Kривокапића. Он постаје министар вањских послова јер је Драгиња Вуксановић Станковић превише радикална да би се обрачунала са СНП-ом- Није ушла у владу али је ушао Kривокапић. Он је предложио Kентеру. Видјели сте јуче његов први радни дан и пљување Београда и креирање непримјереног поређења са Русијом и Украјином. Сви мисле да ћемо ми то мирно посматрати- казао је Kнежевић.

Кнежевић је поручио да нема повјерења у институције система да ће моћи да се изборе са криминалним групама.

- Да имам повјерење у институције не бих одржао 30 сједница одбора и 11 саслушања. Толико је наталожено проблема у безбједносном сектору не само у владавини ДПС-а већ и у владавини Здравка Kривокапића. Неопходно је да независне институције СДТ и остале допринесу у борби против криминала јер је више очигледно да су ови криминални кланови срасли за безбједносним сектором и да су јачи од државе. Овдје фали једна озбиљна акција као што је било 90-их у Италији и борби против мафије, али да би до тога дошло држава мора бити јача од мафије- казао је он.

Према његовим ријечима, СДТ треба расформирати и формирати Тужилаштво за организовани криминал и корупцију.

- СДТ је легло криминала и корупције. Премијер Kривокапић је био предсједник вијећа за националну сигурност. Имао је приступ свим подацима, као и онима са НАТО службама. У једном моменту он оптужује Дритана Абазовића за шверц кокаина, док он њега оптужује за шверц дувана. То су двије најјаче фигуре у држави које се тако оптужују. Зато сам организовао сједнице Одбора. То њихово вијеће је више личило на трафику у неком селу- закључио је Кнежевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 18:03