Милан Кнежевић
18/10/2021 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кнежевић: У Влади истовремено не могу бити и Кривокапић и Секуловић

Казао је да, уколико су тачне тврдње Кривокапића од 4. и 5. септембра о "пуазјућем државном удару", онда и министар и директор Управе полиције морају да поднесу одговороност

У Влади Црне Горе не могу више истовремено бити премијер Здравко Кивокапић и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, саопштио је предсједник Одбора за одбрану и безбједност, Милан Кнежевић у обраћању путем Фејсбук-лајва након данашње сједнице Вијећа за националну безбједност.

- Сходно закључцима са претходне сједнице од 3. септембра, у складу са Законом о тајности података саопштићу оно што ми довољава. Имао сам јасан став да је стање у безбједносном сектору неодрживо и оно што сам чуо од министра унутрашњих послова, и премијера за министра и директора Управе полиције, као и оно што сам чуо данас ми даје за право да поновим став да у Влади не могу бити и премијер Здравко Кривокапић и Секуловић - саопштио је Кнежевић.

Навео је да неће улазити у специфичне детаље, али сматра да у овом тренутку, "свеопште друштвене кризе", неопходно брзо, рационално и у интересу свих грађана доносити праве одлуке.

Казао је  да, уколико су тачне тврдње Кривокапића од 4. и 5. септембра о "пуазјућем државном удару", онда и министар и директор Управе полиције морају да поднесу одговороност.

- Не постоји могућност да се одржава статус кво и да се сва одговорност пребаци на једног човјека у безбједносном сектору. Уколико је тачно оно што су министар и директор саопштили, да су они допринијели да устоличење Јоаникија буде на Цетињу, онда је јасно да премијер Кривокапић више не може да буде на челу Владе - рекао је Кнежевић.

Додаје: "Немамо луксуз да чекамо разноразне комисије и извјештаје."

-Као предсједник Обора не могу да закажем наставак сједнице зато што је функционерима који имају обавезу да се појаве на одбору важније да буду на службеним путовањима. Сматрам да не постоји важнија тема од безбједносне ситуације и мислим да и премијер и вицепремијер морају да издају у професионалном смислу обавезујуће упутство да се мора присуствовати сједницама Одбора и да ниједно службено путовање не буде важније - сматра  Кнежевић.

Он је казао да ће Одбор инсистирати да се скине степен тајности са извјештаја о дешавањима 4. и 5. септембра на Цетињу како би јавност на Одбору путем јавног преноса утврдило што се догодило.

Казао је и да је Кривокапићу саопштио што закон прецизира код евентуалне смјене дирекотра Управе полиције, те да је њима прихватљиво само и оно што им је премијер саопштио 6. септембра - ако се дошло до јасне анализе ко је одгворан, да премијер упути јасну иницијативу за смјену Секуловића.

- Све друго што иде у правцу да се направи концепт и вуци сити и све овце на броју је за мене и Демократски фронт недопустиво - рекао је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

06. decembar 2021 00:37