/ FOTO ILUSTRACIJA
25/02/2023 u 09:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija "Prva stvar, za Tivat svih nas": Ponovo podijeljene fotelje po partijskom ključu

Znamo da je svaki lanac čvrst onoliko koliko mu je jaka najslabija karika, navode iz koalicije

Koalicija “Prava stvar, za Tivat svih nas“ ( DPS, SD, SDP, LP) saopštila je, je povodom izbora predsjednika Opštine Tivat, da  glasanjem 17 odbornika vladajuće većine u SO Tivat dobili su novog starog predsjednika i time se zatvorio krug kojim se na lokalnom, zakonodavnom i izvršnom nivou dodatno učvrstila koalicija avgustovskih pobjednika iz 2020. godine.

- Kako su djelovi te većine upravljali gradom od 2020. čitali smo ovih dana iz njihovog pera, a i bivši potpredsjednik, a prvi partijski saradnik predsjednika Opštine, je svoj mandat zaključio pozivom da se svi zajedno konačno uozbilje. Predlažemo za početak da upravo ponovo izabrani predsjednik Opštine više ne učestvuje u pipanju dugmića u ionako nesavršenom pravnom i ekonomskom sistemu Crne Gore, jer ono što on vidi kao javni interes i pobjedu države nad privatnim upravljanjem ogleda se u redovima u Lepetanima i apelu da do Herceg Novog ipak putujemo „okolo“. Vijek 21- navode iz koalicije.

Poručuju: "Izborom predsjednika Opštine vladajuća koalicija se vratila sa ruba provalije na sigurno tlo, a za to je naravno bilo potrebno ono čega se navodno nesumnjivo i dokazano gnušaju – ponovo podijeliti fotelje po partijskom ključu i zadovoljiti sve karike zapečaćenog koalicionog lanca".

- Znamo da je svaki lanac čvrst onoliko koliko mu je jaka najslabija karika. Znajući to, vladajuća većina je svoju najslabiju kariku očigledno morala ojačati do potpredsjedničkog nivoa. Mudro. U narednim danima i na narednim sjednicama SO ćemo ponovo vidjeti i čuti koliko se sablažnjavaju na pomen partitokratije, a koliki su propovjednici meritokratije. Možda nam se čini da je ono što su govorili u predizbornim kampanjama i ono što su nedavno objavljivali na portalu Radio Tivta u blagoj kontradiktornosti, ali sigurni smo da se i čekanje catare i plovidba do Kamenara ovih dana ne čine baš kao osvježenje- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:56