/ Израда највеће тробојке - Иванград
19/05/2021 u 13:57 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Која ће застава бити већа - тробојка или црногорска, или шта славимо 21. маја?

Који је то празник? Подјела и стварања нових подјела, свађа и оптужби? Зар 21. маја не треба да сви прославимо Дан државности Црне Горе?

Пад стандарда, затворена предузећа, губитак хиљада радних места, пораст сиромаштва, раст међунационалних тензија, криминала и експанзија фашистичких порука са свих страна. Подјеле, ниподаштавање црногорске историје, идентитета и једних и других и трећих, и стално продубљивање црногорских подјела.

Задуживање, неизвјестан буџет, неспремност за туристичку сезону, свађе око министара, експерти који показују незнање... Враћање у прошлост, свађе око тога ко је издајник, а ко патриота, јер патриота је онај који воли Црну Гору, а издајник је онај који није Црногорац, и супротно, само су Срби стварали Црну Гору, а ови остали су измишљени...

Раст богаства уске групе људи око врха власти и раст сиромаштва огромне већине грађана, пад поверења у институције и раст поверења у Цркву, повезаност правосуђа са криминалним структурама, пораст стопе криминала, ширења нарко-тржишта, проституције и трафикинга?!

image
Црногорска застава - Википедија

Упоређивање Црне Горе у свим документима угледних светских организација са Колумбијом и Косовом? Пад просјечних плата и масован одлазак младих људи из земље?

Да ли то славимо 21. маја?

Изгледа да да. И не само да славимо већ овом располућеном, осиромашеном, народу нудимо и поклоне. Заставе су, у овом тренутку, најважније. Патриоте који сматрају да је Црна Гора у Црној Гори угрожена припремају грађанима највећу заставу Црне Горе на свијету која ће иматин површину од 5.000 квадрата и која ће битин истакнута на Цетињу, граду из којег су кренуле "патриотске ауто - колоне".

И наравно, одмах стиже контранапад. Патриоте који сматрају да је Црна Гора нешто друго, а не ово што је стварано у посљедњих 15 година, припремају највећу заставу на овим просторима, од 350 метара. Она неће бити истакнута у Престоници, већ на сјеверу у Беранама, граду из којег су кренуле литије.

Изгледа као да је то најважније питање у Црној Гори, као да ће се сви проблеми ријештити тако што ћемо направити највеће заставе на свијету.

А свијет гледа и не разумије.

Који је то празник? Подјела и стварања нових подјела, свађа и оптужби?

Зар 21. маја не треба да сви прославимо Дан државности Црне Горе?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:53