Демократска партија социјалиста / - ДПС
15/04/2022 u 19:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комисија за просвјету ДПС: Кривокапић и Братић својим незнавеним дјеловањем државу увели у нестабилност

Екипа Здравка Кривокапића самоелиминисала се из политичке сфере, како кажу, “непотизмом, злоупотребом вјере у политичке сврхе, национализмом и паланачким умјесто државничким дјеловањем”,наводе из Комисије

Колико је за Црну Гору важно то што смо у јануару смијенили одлазећу Владу, најбоље је још једном потврдила одлазећа министарка просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић, поручили су из Комисије за просвјету, културу и медије Главног одбора ДПС.

И даље предочавајући своје ставове путем националистичких медија из сусједства, наводе из Комисије,  све што је Братић казала било би “комично да се не зна да је она пуни годину и по обављала функцију министарке у чак четири ресора”.

- Тешко је и испод сваког нивоа полемисати са било којим ставом Весне Братић – од оних да је за катастрофу која остаје иза апостолске Владе крива комунистичко – либерална спрега, преко бесмисленог понављања испразних теза о апартхејду, све до наставка њеног проруског дјеловања. Вријеме популизма и лаких нота у политици, донијело је и употребу тешких ријечи као једине могућности да се у разним печатима запечати судбина Црне Горе. Омилило је “апостолима” да се баве политиком у “спрженој земљи” и да покушају да је претворе у ругло, складно својим политичким потенцијалима. Помињући апатрхејд и изигравајући жртве и мученике, дошли су на власт, злоупотребљавајући национална и вјерска осјећања грађана и грађанки Црне Горе. Кривотворење историје и паравјерско дјеловање за интересе туђих држава плаћају се политичком дискредитацијом - појаснили су из Комисије.

Екипа Здравка Кривокапића самоелиминисала се из политичке сфере, како кажу,  “непотизмом, злоупотребом вјере у политичке сврхе, национализмом и паланачким умјесто државничким дјеловањем”.

“Тек се може констатовати да мало ко у Црној Гори данас не жали што су Братић и особе налик њој биле на тако важним позицијама”, додали су.

А поводом пријетњи да ће Црну Гору увести у нестабилност, Весни Братић и Здравку Кривокапићу поручују – “узалуд је то што говорите”.

- Ви сте је својим антидржавним и незнавеним дјеловањем увели у највећу могућу нестабилност – горе бити не може. Зато вам срећан пут и – никад више. Или, да и симболика буде потпуна, као у Поовој пјесми, “неверморе”. Ви сте, апостолска владо, Црну Гору завили у црно - закључили су из Комисије за просвјету, културу и медије Главног одбора ДПС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 04:28