Rajko Komnenić / - FOTO: SD
27/08/2022 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komnenić: Nadležni da reaguju povodom dešavanja u Herceg Novom

Mi se, kao Crnogorci, u Herceg Novom, crnogorskom gradu, osjećamo kao stranci, istakao je Komnenić

Direktorica preduzeća “Komunalno stambeno” iz Herceg Novog, Jasmina Konjević, naredila je zaposlenima tog preduzeća da omoguće postavljanje antidržavnih transparenata koji pozivaju na narušavanje teritorijalnog integriteta Crne Gore, kazao je predsjednik hercegnovskog odbora Socijaldemokrata (SD), Rajko Komnenić.

On je ocijenio da je takvo ponašanje lokalne samouprave skandalozno i da je neshvatljivo da antidržavno djelovanje lokalnih funkcionera u Herceg Novom sve vrijeme prolazi neopaženo i bez bilo kakve reakcije nadležnih državnih organa.

- Mi se, kao Crnogorci, u Herceg Novom, crnogorskom gradu, osjećamo kao stranci, istakao je Komnenić.

Komnenić je upitao “sve, a pogotovo nadležne državne organe koji su dužni da reaguju na protivustavno djelovanje lokalnih funkcionera”, koliko će još trebati da ćute i da trpe, pogotovo oni u Herceg Novom.

Kako je kazao, moraju hitno da reaguju.

On je upitao i ko su ljudi koji su postavljali transparente o „srpskoj Boki“, dok su radnici navedenog preduzeća usmjeravali saobraćaj i direktno pomagali u izvršenju istog.

Kako je saopšteno iz SD-a, isto pitanje Komnenić postavlja i predsjedniku Opštine Herceg Novi, Stevanu Katiću, kojeg pita i zašto još uvijek nije naredio da se sporni transparenti uklone.

- Niti je Boka srpska, niti je Herceg Novi srpski grad, gospodo. I Boka i Herceg Novi se nalaze u Crnoj Gori i u njima žive i Crnogorci, i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci, i Albanci i svi ostali, kako god se izjašnjavali, rekao je Komnenić.

Komnenić je rekao da je tako bilo i da će tako će ostati.

- Manite se provokacija i manite se dodatnog izazivanja podjela, jer je toga građanima i Herceg Novog i Crne Gore preko glave. Bolje se bavite onim za šta ste plaćeni, a vaši rezultati najbolje govori koliko ste, odnosno koliko nijeste stručni za pozicije koje nažalost obavljate, zaključio je Komnenić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:18