/ - FOTO: N1
10/06/2024 u 20:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Konaković: Osim Crne Gore protestnu notu uputićemo i Srbiji

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elmedin Konaković rekao je da je danas upućena protestna nota Crnoj Gori jer je predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić rekao da je Svesrpski sabor "skup dvije države", te je najavio da će ovu notu uputiti i Srbiji.

Konaković je ponovo optužio druge da atakuju na Dejtonski mirovni sporazum.

On je iskazao bojazan od poruka srpskog jedinstva koje su poslate sa Svesrpskog sabora u Beogradu i optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne poštuje BiH i da je kreator "ruske revolucije na Balkanu".

Konaković je, govoreći o situaciji u BiH, rekao da je partnerstvo stranaka na nivou BiH usporilo svoj rad zbog političkih okolnosti u kojima se BiH nalazi, optuživši ministre i lidere iz Srpske.

- Budžet nemamo. Znam da se govori o raspodjeli akciza i još nekim procesima koji bi se trebali desiti. Uslovljavati donošenje budžeta sa nekim drugim dokumentima, nelogično je - rekao je Konaković novinarima nakon sjednice Savjeta ministara, prenosi portal RTCG agenciju Srna.

Konaković je rekao da će se odazvati sastanku lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH, koji je najavio predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

- Doći ćemo sa svojim stavovima, ali smo ocrtali crvene linije preko kojih `trojka` nikada neće preći - rekao je Konaković.

On je rekao da su, zahvaljujući ovom ministarstvu, u ambasadama održani izbori za Evropski parlament.

- Nije BiH ruska rupa, BiH je pretendent na EU - rekao je Konaković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jul 2024 16:26