/ - SRDJAN BOLJEVIC
15/09/2022 u 20:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović: Glavni problem u pregovorima je neiskrenost; Konatar: Abazović i dalje treba da bude premijer

Abazović je stavio svoju glavu na panj, pokrenuo je neka pitanja što nije jedan zvaničnik sa pozicije vlasti uradio u istoriji crnogorskog parlamentarizma

Miloš Konatar poslanik GP URA ocijenio je da je trenutna situacija koja se tiče dogovora političkih partija teška i komplikovana te da nije u pitanju "zamajavanje javnosti". On je to saopštio večeras gostujući na Televiziji Vijesti.

Dodao je da političke partije moraju biti konkretne i moraju što prije izaći pred građane Crne Gore.

- Ako imamo dogovor da ga imamo i da radimo u skladu sa njim. Ako ga nemamo, onda moramo ići u pripremu vanrednih izbora. Sve što se dešava, isključujem kolege iz Demokratskog fronta (DF) dešava se iz razloga da Dritan Abazović ne bude premijer Crne Gore i da sa te pozicije aktivno vodi borbu protiv kriminala i korupcije, naveo je Konatar, dodajući da postoji šansa da se dogovore.

On smatra da Abazović treba i dalje da bude premijer upravo zato što je započeo najveću borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Dritan Abazović je stavio svoju glavu na panj. Pokrenuo je neka pitanja, imenom i prezimenom pomenuo ljude i kompanije, otvorio pitanje oko šverca cigareta i svega ostalog što nije jedan zvaničnik uradio u istoriji crnogorskog parlamentarizma, rekao je Konatar.

Osim DPS-a, tvrdi Konatar, u proces da se onemogući da Abazović bude premijer naredne Vlade uključile su se i Demokratska Crna Gora, Marko Milačić i Goran Danilović. Iskazao je nadu da će biti dogovora uz zaključak da je bolje da nema trulih kompromisa u koje niko ne vjeruje. Konatar je istakao da insistiraju da ministri koji obavljaju funkcije u ovoj Vladi nastave i u 44. Vladi.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta naveo je da su URA i SNP najveći prekršioci Sporazuma. 

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da shodno Sporazumu - izbornom rezultatu Demokratskoj Crnoj Gori pripadaju jedna od dvije čelne funkcije u vlasti, odnosno mjesto premijera / mandatara ili predsjednika Skupštine. Dodao je da su Demokrate tražile šest ministarstava, ali ne i bezbjednosni sektor jer je "ispostavljen ultimatum URE".

Radunović je kazao da je glavni problem u pregovorima neiksrenost i ne bi rekao da li je dogovor moguć. Dodao je da su određeni krugovi imali ideju da se ovo riješi tako što bi žene preuzele Vladu, a pod sjenkom toga da se "DPS uvuče u neku koncentracionu vladu". Radunović je naveo da to nije ideja Demokrata, već da su je one samo iznijele, što je Krapović negirao. 

Radunović je kazao da im je to rekao slovenački ambasador, i da je to "ideja kojom je DF-u trebalo da se baci vrući krompir, pominjanjem gospođa koje su bliske DF, kako bi neko sa strane kadrirao plus kako bi se na bočni način koleginica iz DPS vratila na vlast".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:22