/ Konatar FOTO: Srđan Boljević
29/12/2022 u 20:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konatar: Ako URA bude participirala u Vladi Medojević neće biti koordinator službi bezbjednosti

Konatar kaže da nije moguće da Nebojša Medojević bude koordinator službi bezbjednosti u novoj Vladi, ako URA bude u njoj participirala

Po prirodi na sve gledam pozitivno i očekujem i da se ovaj proces završi pozitivno. Ne bih baratao rokovima niti vidim potrebu za tim, Treba postići najbolji dogovor na zadovoljstvo svih nas i očekujem da gospodin Lekić uskoro okonča pregovore o formiranju nove Vlade, rekao je funkcioner URE Miloš Konatar u emisiji „Neki to vole vruće“ Adria televizije, prenosi portal Adria.

Medojević: Nećemo podržati novu vladu ako ne budem koordinator za reformu službi bezbjednosti

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović istakao je da danas počinje rok za formiranje 44. Vlade Crne Gore.

-Ja očekujem da to bude opošljeno do kraja januara- rekao je Danilović.

Funkcioner SDP-a Mirko Stanić podsjetio je da je njegova partija kao opoziciona ušla u parlament.

-Mi smo u opoziciji od 2015. godine. Bili smo na primjer na protestima „Odupri se“ nakon afere Koverta. Tri četvrtine građana traži vanredne parlamentarne izbore. Imamo jasne poruke EU i NATO partneri šta znači formiranje Vlade po ovom novom zakonu. Imamo sve organe u v.d. stanju. Mislim da 44. Vlada neće biti formirana na ovim osnovama. U politici u Crnoj Gori jedino što je izvjesno je da je sve neizvjesno- rekao je Stanić.

Konatar kaže da nije moguće da Nebojša Medojević bude koordinator službi bezbjednosti u novoj Vladi, ako URA bude u njoj participirala.

-Mi smo prije 2020. godine imali kritike na račun vlasti da nema vidljivih pomaka u borbi protiv kriminala i korupcije. Želimo da tu borbu nastavimo sa odgovarajućih pozicija. Ne mislim da su te spekulacije loše, ali mi smo u istorijskom trenutku pokrenuli jedan tranzicioni period koji nas dovodi do toga da smo na pragu treće Vlade u jednom mandatu- naveo je Konatar.

Danilović je rekao da je saglasan sa Konatarom da se pozicije u izvršnoj vlasti dogovaraju na vrijeme.

-Moj stav je da ne moramo pošto- poto formirati Vladu. Da imamo funkcionalan Ustavni sud, Ujedinjena Crna Gora bi bila za vanredne parlamentarne izbore i imalo bismo ih. Doslovce nas je natjerao predsjednik države i DPS-a da uradimo nešto, imajući odgovornost. Ne možemo da sa Vladom koja je pala u avgustu čekamo naredni avgust. Navikli smo da radimo u „pet do 12“ i danas smo dužni da vodimo Crnu Goru u skladu sa zakonom i Ustavom. Ako smo ranije kao opozicionari mogli da budemo dobri ili loši, danas moramo da budemo najbolji. Nemamo ništa protiv da se izbori dogode i nismo za to da ova Vlada traje do 2024. godine. UCG će insistirati da se ispoštuje dogovor i da se rad Vlade provjeri nakon šest mjeseci- naveo je Danilović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:01