МИЛОШ КОНАТАР / - ФОТО: ТВЦГ/ПОРТАЛ РТЦГ
17/01/2022 u 20:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: ДПС се не враћа на власт, одговоре очекујемо до краја седмице

Ја бих волило да подршку идеји мањинске Владе дају и ДПС и ДФ као вид залога за помирење у Црној Гори и наставак европских интеграција, казао је Конатар

Шеф посланичког клуба "Црно на бијело" и функционер Грађанског покрета УРА Милош Конатар казао је да се ДПС неће вратити на власт, те да је рјешење о формирању мањинске владе понуђено да би се деблокирао европски пут Црне Горе. Он је у дневнику РТЦГ рекао да одговоре парламентарних субјеката очекују до краја радне седмице.

- Сматрам да је ово допринос еволуцији демократије у Црној Гори. Грађански покрет УРА и Дритан Абазовић се нијесу бојали да преузму одговорност никада, не бојимо се ни овога пута. Изашли смо са конкрентим предлогом за излазак из кризе. Ако имамо ситуацију да је од већине у парламенту за троје министара изгласано неповјерење морамо се запитати како да превазиђемо то. Исто важи и за поруке из ЕУ о блокади интеграционих процеса. Наша је обавеза да понудимо модел да изађемо из кризе -  казао је Конатар, преноси портал РТЦГ.

Он је рекао да је УРА овакав модел понудила свима у парламенту, односно да овај предлог пред собом има 81 посланик. Конатар је казао да очекују реакцију од колега из свих странака, да се види да ли се ова идеја разрађивати или ће се отворити нека друга. 

- Ми смо данас изашли са предлогом мањинске владе без ДПС и ДФ. Ја бих волило да подршку идеји мањинске Владе дају и ДПС и ДФ као вид залога за помирење у Црној Гори и наставак европских интеграција. Ако не буде подршке, наставићемо овако како је садашња ситуција - каже Конатар.

По његовом суду, није тачно да је овим предлогом изиграна воља грађана Црне Горе. Он је казао да је УРА за разлику од Демократске Црне Горе увијек имала јасне и недвосмислене ставове,

- На жалост, по порукама из ЕУ имамо ситуацију да је европски пут Црне Горе у овом тренутку блокиран. Ако имамо блокиран европски пут онда морамо да изађемо и деблокирамо процес. Понудили смо рјешење како ће се о томе одредити друге партије, то је на њима. Наша је обавеза да понудимо рјешење -  наводи Конатар. 

Он је рекао да се ДПС неће вратити на власт, да су то на конференцији за медије јасно казали, и да то треба да буде поновљено.

- Тражимо подршку за формирање Владе без ДФ и ДПС, очекујемо одговоре од политичких субјеката у Скупштини Црне Горе до краја радне седмице. Важно је рећи да ако је неко радио све да ова Влада Црне Горе оствари резутате онда је то УРА и посланици "Црно на бијело". Нас интересује наставак европског пута Црне Горе, зато смо и предложили овај концепт -  казао је Конатар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:05