Konatar / - GP URA
02/12/2022 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konatar: Izaberimo svih četvoro sudija i možemo dogovoriti datum izbora

Ovo je rješenje gdje nema pojedinačnih pobjednika, već je pobjednik društvo i naša evropska budućnost, naveo je on

Crna Gora je na još jednoj istorijskoj raskrsnici i mi kao odgovorni političari koji mislimo dobro građanima i državi nemamo pravo na grešku, saopštio je poslanik GP URA Miloš Konatar.

- Nemamo pravo da ostanemo zarobljeni u rovovima prošlosti, već moramo gledati u budućnost i kako da naša zemlja ide naprijed, naveo je on.

Kako je dodao, naša budućnost je Evropska unija i moramo ubrzati evropski put što će biti nemoguće ako ne postignemo kompromis do 12. decembra i ne izaberemo sudije Ustavnog suda.

- Zato svi mi u Parlamentu i politici moramo doći do dogovora i time široko otvoriti vrata ubrzanom napretku ka članstvu Crne Gore u EU. U tom smislu do dogovora možemo doći na sljedeći način: Podržavamo stav predsjednice Venecijanske komisije, najviših EU zvaničnika i naših međunarodnih partnera, što znači da na sjednici Skupštine Crne Gore 12. decembra izaberemo svih 4 sudija i time kompletiramo Ustavni sud; Dogovorimo datum prijevremenih parlamentarnih izbora koji bi bili u prvoj polovini naredne godine; Kompletirani Ustavni sud bi se po hitnom postupku izjasnio o ustavnosti Zakona o predsjedniku, istakao je Konatar.

Dodaj da ovim konsenzusom i rješenjem svi dobijaju ponešto, a niko ne dobija sve.

- Ovo je rješenje gdje nema pojedinačnih pobjednika, već je pobjednik društvo i naša evropska budućnost. Dakle, bez ucjena sa bilo koje strane, ako pokažemo minimum odgovornosti dogovor je blizu, a politički dogovor u interesu građana je naša obaveza, jer Crna Gora mora naprijed, istakao je Konatar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:10