Батиловић, Конатар, Гандел / - фото: Игор Шљиванчанин
18/03/2022 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: Очекујем да ће се мандатар Абазовић идуће седмице обратити Скупштини

Ниjе добро због грађана Црне Горе да Скупштина као jедна од кључних инстиутуциjа не обавља своjе задатке, она не смиjе бити у блокади - поручио је Гандел

Предсjедник Клуба посланика „Црно на биjело”, Милош Конатар и секретарка Клуба посланика, Аида Батиловић састали су се данас са амбасадором Словачке Републике у Црноj Гори, Њ.Е. Борисом Ганделом.

Амбасадор Гандел jе исказао интересовање у вези са актуелним дешавањима у Црноj Гори и процесима формирања мањинске Владе.

- Неопходно jе да парламентарни лидери омогуће црногорскоj демократиjи да функционише, да одблокираjу институциjе. Црна Гора као земња кандидат за чланство у Европскоj униjи мора имати дjелотворне и ефикасне институциjе у изазовним временима - поручио је Гандел.

Посланик Конатар jе информисао амбасадора о обављеним разговорима и процесима коjи се воде у циљу формирања мањинске Владе и истакао да ће мандатар у што скориjем року обавиjестити Скупштину о спремности да изложи концепт и програм рада будуће европске Владе.

- Очекуjем да ће мандатар током наредне седмице писаним путем обавиjестити Скупштину и предсjедаваjућег о спремности да изложи концепт и програм рада будуће Владе, а да се самим тим формално и суштински стичу услови за заказивање сjеднице - казао је Конатар. 

Додаје "Црна Гора нема времена да чека, пред нама jе пуно посла како би спревели реформе у интересу грађана и постали чланица ЕУ. На том путу нам jе важна подршка наших европских партнера, а посебно Словачке Републике.“

Амбасадор Гандел jе посебно истакао подршку проевропском путу Црне Горе и казао да jе воља грађана да се Црна Гора што приjе придружи ЕУ и да jе то jасно исказано кроз броjна истраживања jавног мњења.

- Политички актери мораjу показати кључну одговорност према жељи грађана Црне Горе. Ниjе добро због грађана Црне Горе да Скупштина као jедна од кључних инстиутуциjа не обавља своjе задатке, она не смиjе бити у блокади - поручио је Гандел.

Истакао jе да ће Влада коjа диjели заjедничке европске циљеве и интересе и коjа у фокусу има напредак у процесу интеграциjа имати пуну подршку Словачке Републике.

Саговорници су сагласни да Црна Гора и њени грађани немаjу времена за чекање и да jе сарадња са европским партнерима од кључног значаjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:46