/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
21/04/2022 u 20:34 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: Професионалци и они примљени на конкурсу да не страхују од нове владе

Како наводи, циљ је да нова влада не понови грешке које су направиле раније владе

Сви у јавној управи и јавном сектору који су изабрани на конкурсу и професионално обављају свој посао не треба да страхују од формирања нове, мањинске владе, рекао је посланик Грађанског покрета УРА Милош Конатар. Гости емисије "Аргументи" на TVCG су Милош Конатар из ГП УРА, Момо Копривица из Демократске Црне Горе, Симонида Кордић из ДФ-а, Бојан Зековић из СДП-а и Ник Ђељошај из Албанске алтернативе.

Милош Конатар рекао је да је добро што је процес формирања мањинске владе кренуо напријед. Он је рекао да ће нова влада почивати на два стуба - владавину права и економски развој. Подсјетио је да је сједница парламента заказана за 28. април. 

-Професионалци, који су примљени након конкурса, који раде у јавној управи, немају разлога за било какав страх од нове владе. То је један од стандарда који очекујемо да ће бити ту и за убудуће. Да људи који су у јавној управи немају разлога за бригу- казао је Конатар. 

Момо Копривица рекао је да грађани немају ниједан разлог да вјерују у оне снаге које праве нову, како је навео, квази владу. Он истиче да су партије које су одлучиле да формирају ову владу изневјериле народну вољу. 

-Ова влада не може бити ни стабилна ни реформска. Чули смо да је мандатар рекао да нема ништа против да нека мјеста добије ДПС, што значи да се губитници враћају на власт. Пошто се ДПС враћа на позиције одлучивања, јасно је да неће бити радикалних резова нити раскида са оним негативним праксама које су обиљежиле управо вријеме док је ДПС био на власти-рекао је Копривица. 

Он је рекао да Демократе не осјећају ни кривицу нити страх. Казао је да им је стало до принципа и да народ то зна да цијени.

Симонида Кордић је рекла да је главни разлог да се ова влада формира био тај да се одблокирају институције и да се донесу одлуке за двотрећинску већину. Она је реклад да од тога, како се сада, види, нема ништа. 

Бојан Зековић је рекао да је одлазећа влада била толико лоша да се њених резултата одричу и они који су је формирали. Навео је да је у бројним областима јасно да су њени резулати били јако лоши. 

"Промјена политике је договорена кроз споразум 46 посланика. Ова влада коју смо, срећом, смијенили, требало је да јача везе са НАТО и ЕУ а ми имамо сада практично блокаду процеса европских интеграција", рекао је Зековић. 

Како наводи, циљ је да нова влада не понови грешке које су направиле раније владе. 

Ник Ђељошај је рекао да кадрове који знају посао не треба склањати са функција, јер ко умије да ради, треба му дати шансу. Како је рекао, имали смо позитивне примјере када су сличне ситуације биле актуелне раније. 

"-Успротивићемо се, наравно, било каквим покушајима да се поступи другачије- рекао је Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:56