/ Милош Конатар
21/12/2021 u 11:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: УРА ће иницирати 500.000 еура за изградњу фискултурне сале у Мркојевићима

УРА не жели да чека, већ одмах да рјешава приоритете, појаснио је он

Потпредсједник УРА и шеф посланичког клуба "Црно на бијело" Милош Конатар саопштио је да, у комуникацији са представником Одбора за изградњу овог стратешки важног објекта Емином Дураковићем, одлучили су да обезбиједе средства и изводљивост пројекта до краја.

- Ваља напоменути да је амандманом УРЕ у буџету за 202. годину обезбијеђено додатних 100.000 еура која ће бити пренешена у буџет за 2022. годину пошто још није завршен главни ревидовани пројекат, нити формално обезбјеђена грађевинска дозвола. Пошто смо упознати са динамиком свих припремних активности, ових дана се очекује ревидовани главни пројекат који ће дати прелиминарни предрачун укупне инвестиције. С обзиром да је већ обезбијеђен износ од 300.000 еура од стране филантропског исељеничког клуба “Румија” из Чикага, Општине Бар и преко нашег амандмана, сматармо да ће по неким процјенама још 500.000 еура бити неопходно како би се овај пројекат успјешно реализовао без застоја. Ми смо све вријеме чекали информацију о коначној финансијској конструкцији, како би у приједлогу буџета за 2022. годину уврстили недостајући износ, али свакако, да ли кроз сам приједлог Министарства финансија или амандманским дјеловањем инсистираћемо да се обезбиједе комплетна средства за ову инвестицију- истакао је Конатар.

Исто тако, како је навео, УРА ће са задовољством подржати амандман колега из парламентарне већине којим се тражи додатни милион еура за реконструкцију сада већ регионалног пута кроз Мркојевиће на релацији Волујица – Каменички мост.

- Пошто се овај пројекат годинама налази као први стратешки приоритет нашег одбора у Бару. Не само да ћемо подржати амандман, већ ће УРА бити гарант да се обезбиједе сва неопходна средства за овај пројекат значајан за Мркојевиће и Бар, али  и државу Црну Гору и да се исти континуирано реализију у најбржем могућем року.  Просто нам је несхватљиво да је овако важна инвестиција морала да чека 25 година на реализацију и да претходна власт није имала слуха за овај пројекат од насушне потребе за грађане Мркојевића. УРА не жели да чека, већ одмах да рјешава приоритете, а преузимањем локалне управе на скорим изборима прекинућемо и крајње понижавајући однос бивше власти према овом крају- појаснио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:12