фото: УРА / - фото: УРА
04/06/2022 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: УРА и Абазовић сигурно воде Црну Гору ка Европској унији

- Посвећени смо европској будућности и спровођењу неопходних реформи како би Црна Гора постала наредна чланица ЕУ - нагласио је он

Потпредсједник Грађанског покрета УРА Милош Конатар на панелу посвећеном европској перспективи Западног Балкана казао је да Грађански покрет УРА и Дритан Абазовић сигурно воде Црне Гору ка Европској Унији. Панел је одржан као дио 35. Конгреса Европских Зелених који се одржава у главном граду Летоније, Риги.

Конатар је поновио да је кључни политички циљ Грађанског покрета УРА и Владе Црне Горе на чијем је челу Дритан Абазовић - чланство Црне Горе у Европској Унији и да у том процесу очекује помоћ од Европских Зелених.

- Посвећени смо европској будућности и спровођењу неопходних реформи како би Црна Гора постала наредна чланица ЕУ. Влада Црне Горе са премијером Дританом Абазовићем ће урадити свој дио посла како би наша земља била спремна да постане дио европске породице, али да би процес довели до краја неопходна нам је ваша подршка и ја то овом приликом тражим од вас. Подржите нас. Подржите Црну Гору. поручио је Конатар на панелу на коме су поред њега учествовале посланица Европског парламента Виола вон Крамон и француска сенаторка Мелани Вогел.

35. Конгрес Европских Зелених у Риги отворио је јуче Премијер Црне Горе и предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић. Делегацију УРА поред Абазовића и Конатара чине и генерални секретар Милета Радованић и чланица Главног одбора Милена Вуковић који су имали више билатералних састанака са чланицама зелених партија Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:46