Рашко Коњевић / - СДП партија
12/07/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Црна Гора је својом вјековном борбом стварала слободу и за себе и за друге

Додаје да зато "нас и државотворна и антифашистичка вертикала коју симболизује 13. Јул обавезују да то морају бити стубови савремене Црне Горе од којих никада не смијемо одустати"

13. јул је симбол црногорског слободарства и непоколебљиве и вјечне борбе за слободу и независност, поручио је  Рашко Коњевић предсједник Социјалдемократске партије Црне Горе.

-Он је највећи датум модерне црногорске историје јер је успио да споји Црну Гору у њеним кључним достигнућима. 13. јула 1878. у Берлину када смо добили и формалну међународну верификацију наше независности и 13. Јул 1941.године када је најмањи од јужнословенских народа устао да брани слободу, поручујући тим чином поробљеној Европи којим путем треба да крене.Слобода за Црну Гору никада није имала цијену. Црна Гора је својом вјековном борбом стварала слободу и за себе и за друге. Црногорско слободарство најбоље је сажео Тенисон у поруци “о најмањи од народа.. ти велика Црна Горо” Мали у бројевима а велики у вриједностима и достигнућима – увијек је била Црна Гора-наводи Коњевић.

Додаје да зато "нас и државотворна и антифашистичка вертикала коју симболизује 13. Јул обавезују да то морају бити стубови савремене Црне Горе од којих никада не смијемо одустати".

-Без обзира колико било тешко и изазовно на том путу и колико било оних који би хтјели да уруше тековине наша оба величанствена 13 јула.Црна Гора ће бити снажна и вјечна у мјери у којој буде спремна да брани антифашизам као једну од њених највећих вриједности. Зато, сви грађани Црне Горе, свих вјера и нација, морају заједно ширити дух слободе и антифашизма.Нека је срећан 13 јул Дан државности и  устанка црногорског народа-поручио је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:22