/ - Рашко Коњевић
22/12/2021 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Дио владајуће већине би са опозицијом могао скратити мандат Влади

Постоjе одређени сигнали да би поjедине структуре из парламентарне већине биле склоне да, у сарадњи са опозициjом, прекину мандат овоj Влади и ми смо то одлагање направили да бисмо инвестирали у изградњу повjерења, казао је предсjедник Социjалдемократске партиjе

Предсjедник Социjалдемократске партиjе (СДП) Рашко Коњевић у интервјуу за Телевизију Црне Горе је казао да су 13. децембра одустали од изгласавања неповjерења Влади jер из странака владаjуће већина има сигнала да би у сарадњи са опозициjом могло да дође до скраћења мандата Влади Здравка Кривокапића.

Он jе, у интервjуу казао да jе инициjатива тактички повучена.

- Постоjе одређени сигнали да би поjедине структуре из парламентарне већине биле склоне да, у сарадњи са опозициjом, прекину мандат овоj Влади и ми смо то одлагање направили да бисмо инвестирали у изградњу повjерења, а не да бисмо отворили расправу о повjерењу Влади - истакао jе Коњевић.

Предсjедник Социjалдемократске партиjе сматра да сазриjева свиjест и у парламентарноj већини да овакво функционисање Владе не може више да даjе ефекта и да ово постаjе, како jе рекао, карикатура од владања.

Инициjативу за изгласавање неповjерења Влади jе краjем новембра у скупшинску процедуру предало 40 посланика опозициjе, а да би прошла потребан jе глас 41 посланика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:43