/ Raško Konjević
27/07/2022 u 14:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konjević: Imenovanjem Kurtija nanijeta velika šteta bezbjednosnom sektoru

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević govoreći o imenovanju glavnog inspektora ANB-a Artana Kurtiija, ocijenio da je nanijeta velika šteta bezbjednosnom sektoru

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević govoreći o imenovanju glavnog inspektora ANB-a Artana Kurtiija, ocijenio da je nanijeta velika šteta bezbjednosnom sektoru.

„Moja upozorenja na sjednici da sačekamo i provjerimo su se pokazala tačna. Poruka da u sistemu bezbjednosti može da radi osoba koja je osuđivana za teška krivična djela je porazna“, rekao je Konjević.

Konjević je kazao da nije dobio nikakvo pismo uhapšenog službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petra Lazovića, piše RTCG portal.

"I da je stiglo proslijedio bih ga tužiocima. Nije dužnost potpredsjednika Vlada da provjerava navode", rekao je Konjević odgovarajući na pitanja novinara.

Kada je riječ o imenovanju glavnog inspektora ANB Artana Kurtija, kazao je da misli da je nanijeta velika šteta bezbjednosnom sektoru.

 Upitan o tome što se tim za preispitivanje Temeljnog ugovora raspao prije nego što je i počeo, Konjević je kazao da se nada da će ta Komisija ipak profunkcionisati.

Prema njegovim riječima, predlozi Akcije za ljudska prava (HRA) potvrda njihovih primjedbi.

„Svakako da će u ovih pet-šest dana biti konsultacije i vjerujem da će ta komisija ipak profunkcionisati. Ako se to ne desi, ići će odgovarajuće procedure. Mi smo jasno rekli da ako Vlada ne uvaži primjedbe što se nas tiče izgubila povjerenje i da se ova kriza može riješiti izborima“, istakao je Konjević.

Upitan kada planiraju da podnesu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, Konjević je kazao da nije u redu da neko bude premijer ako nema parlamentarnu većinu.

„Mislim da je to put koji treba da nas dovede do razrješenja političke krize. Nećemo valjda uvoditi metod Zdravka Krivokapića da vlada šest mjeseci mimo parlamentarne većine“, naveo je Konjević.

Konjević je kazao da ne vidi da će bilo ko bježati od izbornog procesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:34