Рашко Коњевић / - фото: СДП
13/04/2022 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Понуђено нам је мјесто потпредсједника владе, министарство одбране и вањских послова

- Вјерујем да ћемо имати, што је и наш предуслов за партиципирање у Влади, јасне програмске одредице, циљеве, начин одлучивања - нагласио је он

Предсједник СДП-а Рашко Коњевић, у интервјуу за РТВ Никшић, казао је да је мандатар Дритан Абазовић понудио тој партији мјеста потпредсједника Владе за политички систем, министарства одбране и вањских послова.

 - Потпредсједник Владе за политички сиситем би уједно обављао и функцију министра одбране. Рекли смо господину Абазовићу да то јесу значајна министарства и да одражавају оно што је један дио резулатата политике Социјалдемократске партије у претходних 20 и више година. Све што смо радили на ова два поља показало се исправно. Афирмисати политику европских интеграција и чланство Црне Горе у НАТО-у. Уколико дође до формирања те владе ми ћемо са задовољством наставити тим путем. Иако су то снажне позиције, истовремено смо рекли да без јасног споразума о основним програмским принципима, приоритетима и циљевима владе, позиције нам не значе ништа. Желимо да знамо јасне основе на којима ће та Влада почивати -  поручио је Коњевић.

Процес преговарања захтјева одређене уступке, казао је Коњевић

 - Вјерујем да ћемо имати, што је и наш предуслов за партиципирање у Влади, јасне програмске одредице, циљеве, начин одлучивања у Влади и да документ буде јаван како би грађани знали на шта су се политички субјекти обавезали евентуалним учешћем у Влади. Шта су приоритети, на који начин ће да ради, како да одлучује и на којим вредносним дефиницијама ће почивати. Ми смо текст споразума усагласили са мандатаром, остало је да он то усагласи са представницима Социјалистичке народне партије - казао је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:42