Коњевић, Рајнке / - фото: Министарство одбране
11/05/2022 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић са амбасадорком Раjнке: Наставак интензивне сарадње Црне Горе и САД

Кроз интензивне билатералне контакте и реализациjу договорених планова сарадње радиће се на снажењу одбрамбено-воjних и укупних приjатељских и партнерских односа двиjе државе

Посвећеност демократским вриjедностима и наставак интензивне сарадње са Сjедињеним Америчким Државама коjа ће унаприjедити одбрамбени и безбjедносни систем Црне Горе, а самим тим и доприниjети одржању регионалног мира и стабилности, била jе кључна тема данашњег састанка потпредсjедника Владе и министра одбране Рашка Коњевића и амбасадорке САД, Џуди Раjзинг Раjнке, саопштено је из Министарства вањских послова.

- Остаjемо посвећени изградњи Црне Горе коjа jе суштински грађанска, секуларно ориjентисана и заснована на кључноj вриjедности, а то jе мултиетничко и мултикултурално друштво - истакао је министар Коњевић.

Говорећи о приоритетним активностима Министарства одбране у наредном периоду, издвоjио jе потребу наставка модернизациjе Воjске Црне Горе у циљу одржавања њене борбене готовости, наставак учешћа у међународним мисиjама и операциjама, као и испуњавање активности из НАТО агенде.

Амбасадорка Раjнке jе честитала министру Коњевићу на преузимању нових дужности и нагласила да САД остаjе поуздан савезник Црноj Гори, истичући да ће пружити безрезервну подршку у настоjањима Министарства одбране да унаприjеди способности Воjске Црне Горе.

- Сарадња са Министарством одбране Црне Горе у различитим областима веома садржаjна и  у наредном периоду ће се сагледати модалитети за њено даље унапређење - оцијенила је Рајнке.

Током састанка закључено jе да ће се кроз интензивне билатералне контакте и реализациjу договорених планова сарадње радити на снажењу одбрамбено-воjних и укупних приjатељских и партнерских односа двиjе државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:47