Рашко Коњевић / фото: Раде Копривица
23/05/2022 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Ускоро могућа jош jедна донациjа Украjини

Коњевић jе истакао jе да Влада Црне Горе снажно осуђуjе агресиjу Русиjе на jедну суверену земљу и поновио да чврсто стоjимо уз народ Украjине - каже се у саопштењу

Црна Гора чврсто стоjи уз Украjину, поручио jе црногорски министар одбране и потпредсjедник Владе Рашко Коњевић, наглашаваjући да се ускоро може очекивати наредна донациjа воjсци и народу Украjине.

Из црногорског Министарства одбране су казали да jе, на инициjативу Секретара одбране Сjедињених Америчких Држава (САД) Лоjда Остина, одржан други састанак Контакт групе за подршку Украjини, коjем су присуствовали министри одбране и начелници генералштабова из 44 земље.

- Коњевић jе истакао jе да Влада Црне Горе снажно осуђуjе агресиjу Русиjе на jедну суверену земљу и поновио да чврсто стоjимо уз народ Украjине - каже се у саопштењу.

Како се наводи, учесници састанка су упознати да jе Црна Гора до сада већ упутила хуманитарну, финансиjску и воjну помоћ, а Коњевић jе истакао да се са украjинском страном и међународним партнерима усаглашаваjу наредне донациjе.

- Коњевић jе нагласио да се ускоро може очекивати наредна донациjа воjсци и народу Украjине - рекли су из Министарства.

Они су казали да jе на састанку закључено како jе потребно боље координисати упућивање помоћи Украjини, коjа не брани само своjу териториjу од агресиjе Русиjе, већ и темељне вриjедности на коjима почива демократска Европа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:29