foto: DAN / - FOTO: DAN
06/09/2022 u 15:49 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Funkcija predsjednika parlamenta ne smije se staviti iznad sporazuma

On je naveo da su se salasili da fokus nove vlade bude na socio-ekonomskim i institucionalnim temama kako bi prebrodili sve izazove uzrokovane svjetskom ekonomskom krizom

Mi smo od samog starta dogovorili da se resetuju odnosi. Pošto smo se svi saglasili da je predmet raspodjele i mjesto predsjednika Skupštine jasno da se ta funkcija ne može staviti iznad onoga sto je sporazum. Odlazak sa te funkcije je stvar principa, naveo je poslanik Demokrata Momo Koprivica nakon sastanka parlamentarnih partija koji su činili većinu nakon 30. avgusta.

Mandić: Biraćemo novo skupštinsko rukovodstvo, a potom i Vladu

- Imali smo jos jedan sastanak predstavnika izborne parlamentarne većine koja ja obrazovana na izborima 2020.godine. Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi. Sastanci afirmacija politike Demokrata, jer smo se zalagali da se nakon autoritarne vladavine dese suštinske promjene Mi smo kada se desilo prekrajanje izborne volje građana organizovali i proteste. Mislimo da se pol ciklus okreće ka doslednom u potpunom postovanju izborne volje građana. Konstantovao bih nekoliko činjenica, naveo je Koprivica.

On je naglasio da su i dalje nastavili sa konstruktivnim pristupom i usaglasili da nastave pregovore sa iskrenim namjerama.

- Prihvatili smo na proslom sastanku sto odsto predloga kolega, a nažalost nisu prihvatili naše predloge. Mi se ne ljutimo i pokazujemo da ne ucjenjujemo. Razgovor se odvijao u dobroj atmosferi i to je nešto što ohrabruje i smatramo da se treba iskreno nastaviti. Tražili smo da se utvrdi hronologoja i to je prihvaćeno. Tek nakon dogovora o raspodjeli da se pređe na imena i na kadrovsku priču. Na sastanku smo konstatovali sta je u raspodjeli: novo rukovodstvo Skupštine, predsjednik Vlade, članovi,  mjesto u ministarstvima, dodao je on.

Koprivica je naveo da su se salasili da  fokus nove vlade bude na socioekonomskim i institucionalnim temama kako bi prebrodili sve izazove uzrokovane svjetskom ekonomskom krizom.

- Radićemo na principu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. Nakon sto se definisu metodoloska pitanja doći će do ubrzanja u dinamici pregovora. Organizator sastanka je trazio da se stavi 41 potpis, ali je to izostalo, kazao je on.

Koprivica je naglasio da će pregovori biti nastavljeni u bližoj perspektivi, dogovorili su plan.

- Razgovori će biti svakog dana zaredom. Što se tiče potpisa poslanika Demokrata, ja sam potpisao taj sporazum, istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:53