/ Момо Копривица
21/08/2021 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копривица: Институције да испитају Лазовића, бивше руководство УП, инспекторе који су били задужени за праћење Беливука

Међутим, како тврди, Управа полиције и Специјално тужилаштво "нас сада обавјештавају да постоји основана сумња да су крајем 2020. управо ова лица починила тешка убиства"

Момо Копривица, посланик Демократа у Скупштини Црне Горе, саопштио је да "како је господин Зоран Лазовић, најоданији ДПС-ов активиста и специјалац, водио рачуна о безбједносној ситуацији у Црној Гори, није ни чудо што је криминал егзалтирао за вријеме његовог вршења функције као помоћника директора Сектора за борбу против организованог криминала и корупције".

- Наиме, након што су најмонструознији криминалци на челу са Беливуком, познатијим као Веља Невоља, харали и убијали Црном Гором, Лазовић нас је у јануару 2021. године са сигурног мјеста извјештавао да његови инспектори опаке криминалце држе на оку 24 сата и да ,,ако нијесу непријатељи Црне Горе, нема потребе да од било кога страхујемо"- навео је, поред осталог, он.

Међутим, како тврди, Управа полиције и Специјално тужилаштво "нас сада обавјештавају да постоји основана сумња да су крајем 2020. године управо ова лица починила тешка убиства више лица на територији Црне Горе".

- Чињеница је да је направљена огромна грешка, која је проузроковала катастрофалне посљедице - смрт више људи, али и угрожавање безбједности грађана. Због неправовременог дјеловања, несавјесног извршавања службене дужности и могућих других аспеката који су довели до оваквих последица и угрозавања безбједности, позивамо институције да одмах испитају Зорана Лазовића, бивше руководство УП, све инспекторе који су били задужени за праћење Беливука и осталих припадника тог клана, као и да прикупе све податке кроз темељну и професионалну истрагу овог случаја- истакао је, поред осталог, Копривица.

Сматра да се сви случајеви се морају довести до краја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 07:12