Момо Копривица
10/02/2022 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копривица: Мандић да се не игра замјене теза, јасна нам је његова стратегија

Нека господин Мандић одговори да ли му је господин Абазовић дао гаранције да неће форимирати скупштинску већину са ДПС-ом и да ли је искључио ту могућност, пита он

Позивам господина Андрију Мандића да се не игра замјене теза, макар овог пута кад се Црна Гора буди због овако опако смишљене издаје бирача, поручио је Момо Копривица, посланик и потпредсједник Демократа.

-Јасна нам је његова стратегија већ пуних мјесец дана којом покушавају анестезирати бирачко тијело и аболирати сваки потез ГП УРА због унапријед спремних договора.  Нема овдје било каквих свађа или сујета. Вјешто пласиране приче о сујети, свађи, тешким ријечима су бацање прашине у очи грађанима, зарад скретања пажње са планиране преваре и аболирања оних који издају изборну вољу грађана. Очигледно је и појачан страх од буђења народа, чувара и кључара демократије, те све масовнијих протеста који су очигледно жестоко уздрмали преварне политичке планове-наводи он.

Додаје:"Нека господин Мандић одговори да ли му је господин Абазовић дао гаранције да неће форимирати скупштинску већину са ДПС-ом и да ли је искључио ту могућност? Ви веома добро знате да смо од старта, зарад чистих рачуна и фер односа према народу, дефинисали то као принцип, а јасно нам је да вам није ни дао те гаранције ни искључио ту могућност, већ јасно и јавно рекао да иде тим путем што нико више нема дилему осим они који ових дана преговарају са ГП УРА".

-Је ли вам случајно појаснио господин Абазовић зашто је срушио парламентарну већину прије неколико дана и зашто су јавно потврдили преписку из вајбер групе да су преговори само фингирање ради јавности, а да ће да раде, да цитирамо: "по своме", те  да њихов загрљај са ДПС-ом нико не може зауставити? Наравно да вам ни то није појаснио, али гле чуда правимо се наивни-наводи Копривица.

Додаје:"Господин Мандић каже да је схватио да господин Абазовић неће са ДПС-ом, али је онда Абазовић изашао пред новинаре и рекао да постоји огромна већина за мањинску Владу и да разговара са 70 од 81 посланика, а сви добро знамо да ДПС има 30 посланика, тј.да без ДПС-а има у Скупштини 51 посланик".

-Можда кад се виде ове контрадикторности господа Мандић и Абазовић нијесу били на истом састанку, или ће пак прије бити да је на дјелу закулисна игра аболирања УРЕ и збуњивања јавности како не би што масовније изашла на протест, јер је синоћњи најмасовнији протест уздрмао политичке преваранте из УРА и носиоце корупције, те указао на огромно незадовољство које ће тек да се испољи на мирним и грађански протестима широм Црне Горе. Нијесмо вас помињали у претходном периоду, иако нам је одавно све јасно. Радите што мислите да треба, разговарајте са ким мислите да треба, али неће нас нико заустављати у разобличавању класичне преваре бирача и издаје изборне воље грађана, нити ћемо дозволити покушаје да на нас пребаците било какву одговорност, већ смо спремни да разобличимо све планове ДПС-УРА-СНП- поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:49