Милатовић и Копривица / - Милатовић и Копривица
25/01/2022 u 20:16 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копривица: Мањинска влада враћа ДПС да одлучује; Милатовић: Братић није напала мањине, СНП нема подршку чланова

- Иницијатива није дошла сама од себе, неко је сјео и договорио се. Нешто се крило - додао је Копривица у емисији Акценти

Посланик Момо Копривица, гостујући у емисију Акценти, казао је да се једно од рјешења да се повуче иницијатива УРА, а друго рјешење су избори. Упозорио је да мањинска влада враћа ДПС да одлучује и да ће њом управљати управо ова странка. Министар Јаков Милатовић да су овим одлукама продубљене подјеле, а скренута пажња са економских питања. Истакао је да министарка просвјете, културе, науке и спорта Весна Братић није вријеђала мањине, те додао да СНП нема подршку чланства за мањинску владу.

 - За годину не може да се исправи 30 година финансијске пустоши. Сад кад су се изгласали закони за народ, кренуло се у рушење Владе. Зашто то није урађено раније, него данас. ДПС је прије мјесец говорила да тражи ванредне изборе, они сад то не говоре. Неко их је охрабрио, охрабрила их је понуда мањинске владе. А она враћа ДПС да одлучује. Иницијатива није дошла сама од себе, неко је сјео и договорио се. Нешто се крило - казао је Копривица у емисији Акценти на РТЦГ.

Навео је и да никад нису уцјењивали Владу, иако нису добилки ни једну функцију, а неки су је опструирали од кад је изабрана.

Упитао је посланика СНП-а Драгана Ивановића да ли на ову ситуацију утиче Србија.

Копривица је упитао и зашто УРА није покренула питање повјерења Влади и прије гласања за Тужилачки савјет, него тек након тога.

Он је осудио оног протестанта који је Абазовићу упутио увреде на националној основи.

- Ко прави мањинску владу са онима који су Абазовићу псовали мајку - упитао је Копривица.

Он је навео да УРА у образложењу за рушење Владе да су проблем закони који нису у складу са ЕУ.

- Неће да кажу ко и када је разговарао о рушењу и формирању мањинске владе - додао је Копривица.

Демократе су, како истиче, прије седам година донијели одлуку - "не са ДПС-ом".

 -  Они су рекли да долази у обзир мањинска подршка ДПС-а. Влада коју мањински подржава ДПС је влада у шаци ДПС-а, и којом управља ДПС - нагласио је Копривица.

Министар економског развоја Јаков Милатовић казао је да су у претходних годину и нешто постигли изваредне резултате.

- Умјесто да се радујемо што ће плате за 200 хиљада радника бити повећане, ми због неких нерационалних одлука које ја не разумијем, дошли у ситуацију подјела. Копривица је јако лијепо рекао, да упркос несугласица унутар парламентарне већине, најбољи резултати су стигли у децембру - казао је он.

Он је истакао да је непријатно изнанађен нерационалним поступцима.

- Ови поступци опструирају пројекат Европа сад и враћа подјеле у парламентарну већину. Грађани су враћени на тему подјела. ДПС има право да се повампирује, позивам све, нарочито посланике већине да буду паметни да сачувају изборну вољу грађана од 30. августа 2020. године - апелује он.

Према његовим ријечима, тачно је да су Демократе подржавале програм Европа сад.

- У Демократама имамо снажну подршку овој Влади. Мене боли потез УРА, ми смо по први пут у последњем кварталу прошле године имали економију у фокусу нашег друштва. Сада је све неко вратио на теме подјела. Ја сам апсолутно особа која ће у сваком тренутку стати у одбрану сваке особе и поједница. Мада се неке ствари морају назвати својим именом - рекао је Милатовић одговарајући на питање Горана Ђуровића из УРА којег је интересовало зашто се неки људи називају издајницима.

Милатовић је рекао да је сигурно да су УРА и потпредсједник Владе и претпјели притиске, али је то морао да уради због бирача који су гласали за промјене.

Истакао је да не могу да се посвете свим проблемима, и да страни инвеститор не може да дође у оваквим околностима у нашу земљу.

- Влада је урадила све што је било у њеној моћи, нажалост оваквав потез УРА и учествовање у свему томе и СНП-а, одвраћа нас од европског пута и одвраћа инвеститоре - нагласио је он.

СНП је постао незадовољан, како је додао, када је директор управе за спорт смијењен са те функције.

 - Овдје је најважније да се запослите и да запослите неког ко гласа за вас - додао је министар.

Оцијенио је да су мањине културно богатство Црне Горе. Милатовић је истакао да није видио да је министарка Братић напала мањине на било који начин.

- Можемо ли да се макнемо из ових флоскула. Мањине исто траже и као већински народи, јесу ли добили оно што и јесу. Немојте да се бавите само политиким флоскулама. Знам труд премијера који се трудио да се влада ојача са представницима мањина, Демократа, УРА. То није блокирао премијер, него потпредсједник Владе- додао је.

Додао је и да СНП нема подршку.

- Мој отац је био 20 година у тој партији, ја их поштујем као опозицију. Поштујем вас док будете чували оно што је СНП, бојим се да сте последњим потезима мало склизнули са вашег пута - казао је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:07