Момо Копривица / - IGOR SLJIVANCANIN
21/06/2021 u 22:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копривица: Резолуција о Сребреници јасно каже да Срби нису геноцидан народ

Коментаришући изјаву поглавара Српске православне цркве, Порфирија, да је издато насљеђе митрополита црногорско-приморског Амфилохија, он је рекао да је "патријарх Порфирије добродошао у Црну Гору"

Посланик Демократске Црне Горе, Момо Копривица, рекао је да Резолуција о Сребреници "јасно каже да Срби нису геноцидан и злочиначки народ" и да им нико не смије приписивати одговорност или кривицу за тај догађај.

Посланик Демократа је за NewsMax Adria, нагласио да је на предлог те станке усвојен амандман којим се осуђују сви злочини уз пијетет према свим жртвама и "спречава жигосање српског народа, као и било којег народа".

-Шта је циљ халабуке и манипулација? Да се на власт врате они које смо смијенили 30. августа, а који су били институционални пријатељи оних који и данас опстају на власти у Србији- рекао је Копривица о реаговањима власти Србије.

Како је рекао, "имамо њихове представнике који сједе у Влади Косова, полажу заклетву на Устав Косова, устају на химну Косова, а прстом се упире на оне који су смијенили Ђукановића 30. августа прошле године".

По његовим ријечима, "апсолутна је неистина и манипулација" да су премијер Здавко Кривокапић и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић "у колаборацији" и да је "издата побједа народа".

Коментаришући изјаву поглавара Српске православне цркве, Порфирија, да је издато насљеђе митрополита црногорско-приморског Амфилохија, он је рекао да је "патријарх Порфирије добродошао у Црну Гору".

-Амфилохијево насљеђе је помирење унутар православног народа Црне Горе. Црква врши своју мисију, а држава своју. Они који се позивају данас на насљеђе Амфилохија, а нису били ни на литијама, називали су га 'Милов владика', блатили по таблоидима, ти људи немају право да се позивају на његово насљеђе- рекао је Копривица.

По његовим ријечима, "они који опстају на власти у Србији и који желе да врате Ђукановића на власт јер им је пријатељ и партнер, ти раде на урушавању митропитовог насљеђа", рекао је Копривица.

Он је рекао и да реакција новог митрополита црногорско-приморског Јоаникија не садржи ништа спроно ни негативно, већ је позвао на једнак третман свих злочина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:45