Simonida Kordić / Foto: Skupština Crne Gore
30/03/2024 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kordić: Osuđujem prijetnje i napade na Maju Vukićević, Ženski klub da stane u njenu zaštitu

Najoštrije osuđujem prijetnje i neprimjerene lične napade na koleginicu Maju Vukićević, koji su proteklih dana dominirali društvenim mrežama, poručila je Simonida Kordić, poslanica Nove srpske demokratije (NSD).

Ona smatra da razlike u političkim stavovima i rasprave u tom domenu su legitiman dio političkog života.

- No, neprihvatljivo je da se pod plaštom navodne demokratske rasprave ugrožava lična bezbiednost, integritet i na kraju, ali svakako ne manje važno i sloboda svake osobe da misli i iznosi svoje stavove - navela je Kordić u reagovanju dostavljenom medijima.

Ističe da su prijetnje i napadi, kako anonimni, tako i oni pod punim imenima i prezimenima, kojima je ovih dana izložena Vukićević, upravo dio one retorike čiji je cilj da „nasiljem istisne žene iz politike i javnog života”.

Bečić: Osuđujem neprimjerne komentare izrečene na račun Gorčević i Vukićević

- Zato očekujem da će i Ženski klub Skupštine Crne Gore, čija sam jedna od kopredsjednica, osuditi ove napade. To sam inicirala ne samo zato što smo Maja Vukićević i ja izabrane sa iste koalicione liste, već zato što i kao političari, ali i kao žene moramo dosljedno podržati slobodu mišljenja i oštro se suprotstaviti svakom nasilju - poručila je Kordić.

Medijska hajka protiv Vukićević zbog glasanja PSSE: „Junaci” skriveni iza društvenih mreža

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:15