/ - ЗОРКА КОРДИЋ
25/11/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кордић у Бриселу: Стратешка вањскополитичка оријентација ЦГ јасна

Она је данас у Бриселу имала састанке са шефом сталног представништва Словеније при ЕУ у Бриселу и шефицом Сталног представништва Румуније при ЕУ

Стратешка вањскополитичка оријентација Црне Горе јасна и заснована на пуној усклађености са вањском и безбједносном политиком ЕУ, казала је главна преговарачица, Зорка Кордић.

Она је данас у Бриселу, у сусрет одржавању међувладине конференције између Црне Горе и ЕУ, имала састанке са шефом сталног представништва Словеније при ЕУ у Бриселу амбасадором Изтоком Јарцом и шефицом Сталног представништва Румуније при ЕУ, амбасадорком, Луминитом Одобеску.

Напори Словеначког предсједништва на афирмацији политике проширења ЕУ на најбољи начин могу бити заокружени организовањем међувладине конференције, гдје би Црна Гора била у прилици да изнесе јасну мапу пута за напредак у преговорима с ЕУ, закључено је на састанку Кордић и Јарца.

- Амбасадор Јарц, који је био и преговарач  Словеније за област пољопривреде у доба њеног приступања ЕУ, нагласио је важност политичког дијалога са државама чланицама ЕУ и оцијенио охрабрујућим поруке држава чланица ЕУ упућене ове седмице премијеру Кривокапићу на неформалном састанку министара европских/вањских послова ЕУ- наводе у саопштењу.

Јарц је нагласио да је словеначко предсједавање Савјетом ЕУ учинило све да политику проширења држи високо на агедни и да предстојећу Међувладину конференцију Црна Гора треба да искористи за представљање јасне визије адресирања приоритета у владавини права, али и визије даље економске консолидације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:16