/ - зорка кордић
11/01/2022 u 14:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кордић: Жене да вјерују у себе и искористе прилике за бизнис

Она је казала да се са задовољством прикључује кампањи "Она покреће бизнис" јер вјерује да су нам у процесу приступања Европској унији нарочито потребне жене

Зорка Кордић, главна преговарачица са ЕУ у оквиру кампање “Она покреће бизнис”, саопштила је да вјерује да жене у Црној Гори имају снажан потенцијал да ову земљу развијају и воде напријед.

- Управо зато, поручујем свим женама у Црној Гори да вјерују у себе и искористе све прилике за покретање бизниса. Вјерујем да је таквих жена много и да ће њихово веће ангажовање у бизнису значајно допринијети унапређењу пословног амбијента и квалитета живота у Црној Гори-  казала је Зорка Кордић.

Она је казала да се са задовољством прикључује кампањи "Она покреће бизнис" јер вјерује да су нам у процесу приступања Европској унији нарочито потребне жене које ће својом енергијом, креативношћу, упорношћу у различитим професијама дати печат нашој европској будућности.

- Бити на челу преговарачке структуре за вођење преговора о приступању ЕУ је невјероватан посао, истовремено застрашујући и инспиративан - тражи пуно рада, енергије, али и одрицања, захтијева велику одговорност и стрпљење. Захтијева визију, ентузијазам и поглед у будућност, упркос сталним изазовима. Оно што је најважније, ово је посао који радим с љубављу, јер знам да ће резултат онога што остваримо данас у преговарачком процесу, донијети боље сјутра свим нашим грађанкама и грађанима. У тој нашој заједничкој мисији, покретачи и носиоци посла су у значајном броју жене - како у преговарачкој структури која броји више од 800 људи, тако и у самој Канцеларији за европске интеграције, већина запослених су жене – снажне, вриједне, одлучне и једнако тако пуне љубави, пажње и посвећеност- рекла је Кордић. 

Она је, поред остало,  казала да заједно са свима њима, сваког дана, ради на томе да Црна Гора, кроз усвајање европских закона, јачање наших институција и примјену прописа и добрих пракси, постане што боље мјесто за живот у којем ће људи, а посебно млади, жељети да  граде своју будућност.

- Кроз преговарачки процес, трудимо се, и вјерујем да у томе успјевамо, корак – по корак, да у Црној Гори примијенимо европске стандарде за што бољи квалитет живота; да нашу земљу учинимо земљом владавине права, осигурамо безбједност и једнакост свих, сузбијемо корупцију и криминал, унаприједимо животну средину, безбједност хране, квалитет образовања, инфраструктуре, оснажимо пословање наших предузећа. Једном ријечју, да у свим областима досегнемо европски систем стандарда-  саопштила је главна преговарачица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:21