Marko Kovač / FOTO - PORTAL DAN
14/06/2024 u 08:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kovač: Formiranje političkog pokreta u toku

Bivši ministar pravde Marko Kovač saopštio je da vidi prostor za političko angažovanje, te da je u toku formiranje političkog porketa.

Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokreta je u toku. Vremenska odrednica je uslovljena određenim političkim procesima koji se dešavaju i u Glavnom gradu i generalno", istakao je Kovač u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro". 

Kaže i da je evidentno da je raspadom PES-a došlo do velikih nesuglasica između te dvije frakcije, i da su očigledno rukovodeće pozicije uzrok krize u Glavnom gradu.

U slučaju "Tunel" treba sačekati kako će se istraga završiti, i da je najvažnije pronaći nalogodavce.

- Dosadašnji period bio je pun određenih medijskih manipulacija o tome kako se potupak dogodio. Sačekajmo da viidmo kako će se istraga završiti, mislim da neće biti onako kao što neki uporno navijaju da se desi- kaže Kovač.

Prema njegovim riječima, u dosadašnjem toku postupka osumnjičeno je devet lica odkojih se tri nalaze u bjekstvu.

- Za neka lica otpala je sumnja da su počinili krivično djelo, međutim najbitnije je da se otkriju nalogodavci obzirom da prema onome što su tada bila saznanja, radi se o ozbilnim motivima za izvršenje ovog krivičnog djela- saopštio je Kovač.

Osvrnuo se na tvrdnje da su boravkom na licu mjesta, on i tadašnji premiejr Dritan Abazović kontaminirali dokaze, i istakao da smatra da je "naš medijski prostor kontaminiran besmislicama i poluinformacija, koje su vaši gosti juče izrekli".

- Zvanično saopštenje rukovodioca ODT-a bilo je da je uviđaj završen dan ranije, i svi predmeti koji su važni tužilaštvu su izuzeti i u odnosu na njih se rade vještačenja. Mi smo ušli uz prisustvo rukovodilaca policije, a taj događaj poslužio je nekima spinuju- istakao je Kovač.

Kaže da se manipuliše se da su zatrpavanajem tunela pokušali da pomognu oslobađanju nekih lica kasnje.

- Nakon što smo dobili odobrenje tužilaštva i ostalih nadležnih organa da to neće ugroziti tok postupka- kaže Kovač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 10:07