Marko Kovač / - VLADA CG
28/02/2023 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovač putuje u Srbiju, biće riječi i o diobi trajno oduzete imovine

Na predmetnom sastanku će se obaviti razgovori koji se tiču unapređenja bilateralne pravosudne saradnje Crne Gore i Republike Srbije sa fokusom na aktuelna pitanja, propise i sporazume koji se tiču ove oblasti, saopšteno je iz Ministarstva pravde

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač održaće sastanak sa ministarkom pravde Republike Srbije g-đom Majom Popović, 3.marta 2023.godine u Beogradu.

Na predmetnom sastanku će se obaviti razgovori koji se tiču unapređenja bilateralne pravosudne saradnje Crne Gore i Republike Srbije sa fokusom na aktuelna pitanja, propise i sporazume koji se tiču ove oblasti, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Predstojeći susret, kako se navodi, će biti prilika da se dodatno osnaži saradnja između dva ministarstva i utvrde prioriteti u daljem radu u cilju svobuhvatnog regionalnog povezivanja svih institucija koje doprinose jačanju vladavine prava na dobrobit svih građana Crne Gore i Republike Srbije.

Kako se dodaje na sastanku će biti riječi i o daljoj dinamici rada na međunarodnom sporazumu između Crne Gore, Republike Srbije i Republike Sjeverne Makedonije o razmjeni podataka u svrhu provjere izjava o imovini kao i o trilateralnom ugovoru između Crne Gore, Republike Srbije i BiH o diobi trajno oduzete imovine.

Sastanku će pored ministra sa crnogorske strane prisustvovati i g-din Branimir Janjević, generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:26