Џуди Рајзинг Рајнке и Марко Ковач / - Министарство
18/05/2022 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковач-Рајнке: Снажна сарадња у областима владавине права и реформе правосуђа

Један од приоритета министарства биће изградња Палате правде чиме би се ријешили дугогодишњи проблеми смјештајних капацитета црногорског правосуђа

Амбасадорка САД у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке посјетила је министра правде Марка Ковача и том приликом му честитала преузимање дужности, уз поруку да САД остаје снажно привржена у пружању подршке Министарству правде на путу ка остварењу даљег напретка у области владавине права и реформи правосудног система Црне Горе, саопштили су из министарства.

- Министар Ковач захвалио је амбасадорки на посјети и честиткама, као и на досадашњој сарадњи и подршци коју су САД пружале Црној Гори у приоритетним областима из надлежности Министарства правде, увјерен да ће међусобна сарадња и размјена искустава у наредном периоду бити још интензивнија.

Посвећеност наставку кључних реформи на путу ка даљем достизању демократских вриједности у области владавине права била је кључна тема данашњег састанка амбасадорке САД и министра правде, уз обострану жељу да међусобна сарадња и размјена искустава допринесу даље напретку Црне Горе на путу оснаживања црногорских правосудних органа - наводи се у саопштењу.

Њ.Е. Рајнке је нагласила да ће САД и даље наставити да подржавају Црну Гору на путу реформи, истичући посебно важност међусобне сарадње на пољу едукације носилаца правосудних функција у Црној Гори с циљем оснаживања институционалних капацитета црногорског правосуђа.

- Министар Ковач је истакао да ће, осим постизања напретка у кључним областима владавине права и правне сигурности, један од приоритета Министарства правде бити изградња Палате правде чиме би се ријешили дугогодишњи проблеми смјештајних капацитета црногорског правосуђа, изразивши наду да ће САД знати да цијене и подрже значај реализације тог пројекта у свјетлу укупних пријатељских и партнерских односа двије државе - саопштили су из Министарства правде.

Састанак је закључен уз заједничку поруку да ће у наредном периоду бити настављена интензивна партнерска сарадња САД и Црне Горе уз чврсто увјерење да ће црногорско друштво направити значајне кораке на путу ка достизању  авидних резултата у областима владавине права и правне сигурности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:22