Marko Kovač / Portal Dan
16/03/2024 u 19:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovač: Zbog afere "Do Kvon", kredibilitet Milovića doveden u pitanje

Bivši ministar pravde Marko Kovač tvrdi da je kredibilitet aktuelnog ministra pravde Andreja Milovića, a i kredibilitet resora na čijem je čelu doveden u pitanje nakon afere "Do Kvon".

Kovač je podsjetio da je u Višem sudu u Podgorici poslat dopis koji sadrži netačne podatke da su prekriveni mejlovi zvanične korespodencije između Ministarstva pravde i Republike Koreje.

- Meni je svejedno gdje će otići i hoće li poći Do Kvon u Koreju ili u SAD. Bitan je način na koji naše institucije postupaju u tom predmetu, Napomenuo bih da smo mi do sada odgovorili svakom zahtjevu SAD i svaki zahtjev je bio udovoljen - rekao je bivši ministar gostujući na A plus televiziji.

Kovač je, govoreći o Miloviću, kazao da je on potpisao molbu sa drugačijom sadržinom i poslao je Višem sudu.

- To je izazvalo skandal. Država Koreja se direktno nakon toga obratila Višem sudu, a ne Ministarstvu pravde, što znači da ne vjeruju zvaničnim institucijama. To je zaprepašćujuće - dodao je Kovač.

Do Kvon se "zaglavio" između suda i ministra

Podsjetio je da se Milović nakon toga nije oglašavao.

- To će se vjerujem rasvijetliti u nekim drugim postupcima. A da li će biti potrebno da se Do Kvon još jedanput sasluša, sve zavisi od njegovog statusa - zaključio je Kovač.

Kovač: Kompromitovan izbor v.d. direktora policije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:47