Marko Kovačević / FOTO: Ž.Šapurić
16/06/2024 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kovačević: Akcenat je na pomirenju, Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da nije pominjao Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu tokom svom govora na Grahovu.

- Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom -napisao je na FB-u Kovačević.

On je u govoru pomenuo da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima. obraćajući se, kako je kazao, “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”.

(VIDEO) Kovačević opet pominjao Turke, Nikolić: Da se utvrdi da li prijeti, ili ponovo "namješta sat"

- Naravno opet su mračni centri moći morali da potroše nekoliko dana da iskonstruišu priču, pripreme kontekst onako kako im odgovara, da započnu medijsku halabuku i hajku. U svemu tome najlakše je izabrati onoga ko je odavno postao meta takvih centara moći pa se onda ne mora dodatno voditi računa o istini, kontekstu, događaju koji se obilježava, onima koji u tom obilježavanju ometaju vjerske obrede i provociraju - napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

On je rekao da nadležni organi ne vode računa o tome što u neposrednu blizinu puštaju lice koje je uputilo prijetnje njemu i njegovor porodici.

- To lice je došlo iz dijaspore, a nije privedeno da se izjasni o prijetnjama koje mi je uputilo nego se dovodi na Grahovac da bude u mojoj neposrednoj blizini u kojoj možda i može ostvariti te prijetnje. Sve to je bilo i ostalo nevažno. Važno je samo dovesti sve u neki drugi kontekst kao i mnogo puta do sada. Namjere se svakako tiču nečega drugog i vrijeme će ih lako otkriti - rekao je Kovačević.

On je dodao i da se namjerno izostavlja u svim medijima ili se proglašava nebitnim to što je, kako kaže, akcenat stavio na potrebi za pomirenjem i na strpljenju da se to pomirenje ostvari.

- Na otvorenom srcu i želji da budemo braća, ali sa jasnom naznakom da ćemo i dalje biti spremni da branimo naše svetinje od onih koji su već jednom pokušali da ih otuđe - rekao je Kovačević.

Spajić: Užasna izjava Kovačevića nema opravdanja, nadležni da utvrde sve činjenice

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 12:20