Marko Kovačević / FOTO: Željko Šapurić
16/06/2024 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Kovačević opet pominjao Turke, Nikolić: Da se utvrdi da li prijeti, ili ponovo "namješta sat"

Kukavičke prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Marka Kovačevića, koje su svojstvene portparolima fašizma, zahtijevaju hitnu reakciju Tužilaštva, saopštio je šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić.

On je reagovao nakon što je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević na obilježavanju 166. godišnjice bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji ne žele da budu braća, postupiti kao sa Turcima.
- Bićemo strpljivi i čekaćemo uvijek otvorenog srca i ruku, sa pitanjem, jesmo li braća? Ako neće da budemo braća, ako neko hoće da više liči na Turke onda ćemo prema njima u budućnosti kao prema Turcima postupati -naveo je između ostalog Kovačević.


Nikolić je poručio da treba da se utvrdi da li Kovačević prijeti, ili ponovo ‘namješta sat’.
-Takva osoba ne zaslužuje da bude na čelu antifašističkog Nikšića- napisao je Nikolić na mreži X.
Poslanica  DPS Aleksandra Vuković-Kuč kazala je da je na Nikšić udarila strava šovinizma.
- Nikšićki predsjednik Marko Kovačević, politička zvijezda NSD-a, prijeti da će nas “razgoniti ko Turke na buljuke”, a njegov kadar nasrće na predsjednika OO DPS Borisa Muratovića. Na Nikšić nam udarila strava šovinizma, zavela je svoju strahovladu - navela ona.
Iz DPS-a poručuju da je u govoru Kovačevića sublimirana sva suština velikosrpske politike i sklonost ka istorijskom revizionizmu. Kako ističu u saopštenju, govor istaknutog člana Nove srpske demokratije je i "najbolja preporuka za ulazak ove partije u Vladu".
- U samo nekoliko minuta njegovog govora obesmišljavaju se visemesjecni napori funkcionera ove partije sa sebe prikazu kao velike pomiritelje, na čijem čelu se nalazi ni manje ni više nego četnički vojvoda Andrija Mandić.Jasno je građanima Crne Gore da je Nova srpska demokratija pomiriteljska baš onoliko koliko je i njihov vođa Dalaj Lama. Ono što slijedi ulaskom NSD u Vladu pokazaće pravo lice sadašnje vladajuće većine – izazivanje destabilizacije i bespoštedno sluganstvo drugim državama i njihovim interesima - poručuju iz DPS-a.

Spajić: Užasna izjava Kovačevića nema opravdanja, nadležni da utvrde sve činjenice


Podsjećamo, Kovačević je u više navrata na javnim skupovima pjevao pjesmu "Od Glave Zete, do grada Spuža" što je izazvalo burne reakcije dijela crnogorske javnosti. Na obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Nikšiću, Kovačević je navodno držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne. On je kasnije kazao da se protiv njega vodi hajka, te da je tada namještao sat na ruci.

Šehović: Šovinistička izjava Kovačevića zaslužuje samo prezir i žaljenje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 16:32