Ковачевић / Фото: Срђан Бољевић
26/04/2022 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Ђурашковић ниједном ријечју није осудио каменовање дјеце, срамно

Атмосфера коју правите на Цетињу према Србима је слична оној којој су били изложени Јевреји у Трећем рајху, казао је први човјек Никшића

Срамно је да градоначелник Пријестонице Никола Ђурашковић ниједном ријечју није осудио понашање својих суграђана који су каменовали аутобус са дјецом и који су им поручивали да ако хоће да пјевају "Весели се српски роде" иду у Србију, поручио је први човјек Никшића Марко Ковачевић. 

Ђурашковић Ковачевићу: Дјецу сте злоупотријебили на Васкрс

- Ако је Цетиње престоница Црне Горе, онда ваљда сви народи који у њој живе могу да се у њој веселе, наравно не вријеђајући било ког другог. Како у пјесми Весели се српски роде и у колу пред манастиром нема никаквих увредљивих елемената према било ком другом народу више је него јасно да је одређеним Цетињанима сметало само постојање и присуство припадника једног од најбројнијих народа у Црној Гори пред Цетињским манастиром. То је чисти, непатворени фашизам. Можете се декларисати као антифашисти колико хоћете али атмосфера коју правите на Цетињу према Србима је слична оној којој су били изложени Јевреји у Трећем рајху. Више него срамно је да је градоначелник престонице пристао да буде саучесник у прогону дјеце само зато што су друге националности. То је ваша визија антифашистичке, грађанске и мултикултуралне Црне Горе?- пита се Ковачевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:47