/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
02/02/2023 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Bečić ne bježi od kandidature za izbore, na mobu kod DPS-a ne idemo

Ono što smo do sada dobili kao odgovore od Evrope sad je dosta konfuzno, kazao je on

Kandidat partija centra izvjesno bi donio pobjedu i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima, kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, prenosi Portal RTCG

Istakao je da će Demokrate vjerovatno izaći sa svojim kandidatom ukoliko Evropa sad ne prihvati njihovu ponudu da biraju predsjednika ili premijera.

Krapović je saopštio da će do kraja sedmice biti organizovane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Demokratske Crne Gore na kojima će biti riječi o kandodatu za predsjednika.

- Vjerujem da će, ukoliko ne budemo imali neku vrstu dogovora u odnosu na ono što su bile naše ranije ponude prema kolegama iz Evrope sad, Demokratska Crna Gora izaći sa svojim kandidatom- kazao je Krapović.

Smatra da lider Demokrata Aleksa Bečić neće bježati od kandidature za predsjedničke izbore.

- Ono što smo do sada dobili kao odgovore od Evrope sad je dosta konfuzno. Idu dani, naša ponuda je na stolu, idu izbori i odluke će se morati donijeti - kazao je Krapović i dodao da će svaki argumentovani odgovor prihvatiti.

Smatra da bi je ponuda Demokrata za opšti boljitak.

- Treba da se napravi taj centralistički blok u Crnoj Gori te da bi njegov kandidat izvjesno donio pobjedu i na budućim parlamentarnim izborima. Mislim da bi to bilo ljekovito za Crnu Goru i nadam se da će biti dovoljno odgovornosti i ozbijnosti na svim stranama da takav projekat iznesemo - rekao je Krapović.

Istakao je da će nakon odblokiranja Ustavnog suda Demokrate ponovo razmisliti o skraćivanju mandata Skupštini, ali da neće ići “na mobu” DPS-u.

- Kada budemo kompletirali Ustavni sud analiziraćemo šta ćemo uraditi i o skraćenju mandata pričaćemo samo u korist građana Crne Gore - poručio je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:00