Dragan Krapović / - MINISTARSTVO ODBRANE
14/02/2024 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krapović: Crna Gora stoji uz Ukrajinu, Vlada do sada obezbijedila osam paketa pomoći

Krapović je naveo da je Crna Gora dobila pozitivno mišljene Političkog i bezbjednosnog komiteta Evropske unije o pridruživanju Misiji EU za vojnu pomoć Ukrajini (EUMAM)

Crna Gora stoji uz Ukrajinu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a Vlada Crne Gore do sada je obezbijedila značajnu političku, finansijsku, praktičnu i vojnu podršku kroz osam paketa pomoći, saopštio je ministar odbrane Dragan Krapović tokom sastanka Ukrajinske odbrambene kontakt grupe, koji je održan 14. februara, u virtuelnom formatu.

- Krapović je naveo da je Crna Gora dobila pozitivno mišljene Političkog i bezbjednosnog komiteta Evropske unije o pridruživanju Misiji EU za vojnu pomoć Ukrajini (EUMAM), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na sastanku, kojim je predsjedavao sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin, učestvovali su predstavnici iz više od 50 zemalja.

Tokom sastanka Kontakt grupe, učesnici su istakli značaj vojne podrške kao ključnog faktora u jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine. Takođe, saglasili su se da je važno nastaviti koordinaciju daljih aktivnosti kako bi se obezbijedila efikasna podrška ovoj zemlji, u skladu sa njenim potrebama.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:51